Deset tisuća gledatelja! Šibenik je prvak, Zrinski bez tehničkih finesa i s jeftinim pokušajima nabacivanja iz auta. Dogan najslabiji, nije mu imao tko dodati. Šibenik se mora pojačati da ne bi doživljavao Rudešova poniženja
Featured

Deset tisuća gledatelja! Šibenik je prvak, Zrinski bez tehničkih finesa i s jeftinim pokušajima nabacivanja iz auta. Dogan najslabiji, nije mu imao tko dodati. Šibenik se mora pojačati da ne bi doživljavao Rudešova poniženja

ZRINSKI Osječko 1664 - ŠIBENIK 0:2 (0:1)

OSIJEK - Gradski vrt. Gledatelja: 9.300. Glavni sudac: Jović (Zagreb) 6,5. Pomoćni suci: Radić (Split) i Koharević (Zagreb). Četvrti sudac: Kolarić (Čakovec). VAR: Zebec (Cestica) i Mihalj (Velika Gorica). Delegat: Vukojević (Zagreb).Kontrolor sudaca: Vučkov (Rijeka).

STRIJELCI: 0:1 - Majić (34) 11 m, 0:2 - Božić (77).

ZRINSKI Osje. 1664: Marin Stanić 6, Unušić 6 (od 68. Ćubel 6), Dalić 6,5, Patrik Stanić 6 (od 58. Svržnjak 6), Eškinja 6, Mato Stanić 6, Stranput 6 (od 80. Vinogradac -), Horvat 5,5 (od 58. Jelavić 6), Korov 5,5, Pekarić 6,5, Dogan 6. Trener Budiša 6.

ŠIBENIK: Đaković 7, Gačić 6,5, Punčec 6,5, Perić 6,5 (od 60. Pavičić 6), Kolega 6,5 (od 46. B. Brajković 6), Pozo 6,5, Marijanović 6,5, Cvijanović 7 (od 46. Dujmović 6), Majić 7, Torres 7,5 (od 69. Božić 7), Toševski 6 (od 77. Osmanković -). Trener Carević 7.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Torres (Šibenik).

ZRINSKI:
Izravni crveni Mato Stanić (90) i Ćubel (90+10), drugi žuti: Korov (41).
ŠIBENIK:
Izravni crveni Pavičić (90+10)

Dvije momčadi koje su dominirale prvenstvom u izravnom dvoboju na kraju nogometne godine odlučile su o novom članu najelitnijeg ranga hrvatskog nogometa. Šibenik je pobijedio Zrinski u gostima i postao je prvak. 

Zrinski je najveće otkriće u svim ligama pod kapom HNS-a. Njegov uspon bio je senzacionalan, s puno taktičke discipline i tjelesne spreme, ali i s nekim slabostima od kojih je većina došla do izražaja upravo u ovom najvažnijem susretu. Zrinski nije imao kvalitetnih rješenja u tehničkim pogledu. Nije ih često imao i tijekom prvenstva, ali se to s obzirom na konkurenciju nije osjetilo. 

Dogan najbolji strijelac prvenstva danas je bio najslabiji, odnosno najmanje opasan jer nije imao prave lopte, nije mu imao tko dodati. Šibenska obrana je ipak bila toliko mudra da ni je padala na jeftine pokušaje kao što je neprestano Dalićevo nabacivanje rukom iz auta.

Zrinski je od 41. minute igrao bez Korova koji je drugi put požutio i morao je napustiti teren. Trener Budiša nije imao sustav za takvu situaciju. Horvat nije blistao, a Pekarić nije mogao sam, iako se i Šibenik nudio. Da nije Božić zabio perfektan gol u 77. minuti neizvjesnost je mogla još potrajati.

Šibenik se za  najviši stupanj natjecanja mora pojačati kako bi bio barem konkurentan i ne bi doživljavao muke, odnosno poniženja kakva je u najelitnijem rangu imao Rudeš.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.