Vukovar igra najatraktivnije. Gonzalez je u Bijelom Brdu rušio sve pred sobom. Baltić: Na startu smo imali problem s tri mlađa. Ako Pelko zabije 17 golova u sezoni napravit će karijeru

Vukovar igra najatraktivnije. Gonzalez je u Bijelom Brdu rušio sve pred sobom. Baltić: Na startu smo imali problem s tri mlađa. Ako Pelko zabije 17 golova u sezoni napravit će karijeru

BSK - VUKOVAR 1991 1:3 (0:0)
 
BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Gledatelja: 500. Glavni sudac: Zebec (Cestica) 6,5. Pomoćni suci: Premužaj (Varaždin) i Zobec (Čakovec). Četvrti sudac: Slunjski (Varaždin). Delegat: Čanađija (Bjelovar). Kontrolor sudaca: Svilokos (Sisak).
 
STRIJELCI: 0:1 - Knoll (51), 1:1 - Pejić (84), 1:2 - Knoll (88), 1:3 - Mustedanagić (90).


 
BSK: Đilas 6, Žutić 5,5 (od 46. Pejić 6,5), Dobrijević 6, Majtanić 5,5, Rudić 5,5,  Hrs 5,5 (od 54. Nešić 5,5), Mišić 6 (od 54. Solić 5,5), Vujanić 6, Mekić 5,5, Šorša 5,5, Knežević 6 (od 78. Baković -). Trener Krstanović 6.
 
VUKOVAR 1991: Marijanović 7, Andačić 6,5 (od 88. Trujillo -), Jukić 7, Bungić 6 (od 46. Biljan 6,5), Weber 6 (od 46. Radošević 6), Baltić 6, Gonzalez 7,5, Mustedanagić 7 (od 90. Garić -), Tabinas 6,5, Pelko 6 (od 46. Capitani 6,5), Knoll 8. Trener Bojko 7.
 
Ocjena utakmice: 7.
igrač dvoboja: Knoll (Vukovar 1991).

 
Zbog 10. Zadrovog memorijala u subotu i nedjelju, BSK i Vukovar 1991 odigrali su ranije svoju utakmicu Prve NL. Sve najvažnije dogodilo se u samoj završnici, u posljednjih šest minuta. Vukovar je stavio u petu brzinu i poslije izjednačujućeg pogotka BSK-a, za samo dvije minute izborio je novu  uvjerljivu pobjedu. Mogao je to i prije, ali nije bilo dovoljno angažiranosti njegovih doista kvalitetnijih igrača.
Vukovar igra najatraktivniji nogomet u drugom rangu. Njegovi glavni suparnici za prvo mjesto Šibenik i Zrinski igraju racionalno, ali ne toliko za oko dopadljivo. Kolumbijac Gonzalez djeluje iznimno atraktivno, no pitanje je kakav mu je domet. Nijemac Knoll je raspoložen za golove. Bošnjak Mustedanagić također odskače, ali i kod njega nije jasno je li to igrač za najviši rang. Puno dvojbi unio je Rudeš koji je prošle sezone  bio prvak, doduše ne s toliko atraktivnih pojedinaca, a sada ispada da nitko od igrača nije za elitnu razinu. 
Dakako Vukovar tek treba dokazati da je najbolji u drugom stupnju. Uskoro će odigrati najvažnije utakmice. Već 28. listopada počinje drugi krug prvenstva kada dolazi Šibenik, a 2. listopada gostovat će u Osijeku kod Zrinskog. Obje te utakmice na startu prvenstva u kolovozu Vukovar je izgubio. Ako bi poslije drugog kruga Vukovar bio prvi, u trećem, završnom krugu imao bi lakši raspored. To se odnosi i na Šibenik i Zrinski, ali to će se znati tek u ožujku iduće godine.
Do travnja znat će se i kako ide s licencijama. Čini se da Šibenik i Zrinski neće imati takvih problema, dok Vukovar mora pronaći odgovarajući stadion na kojem bi igrao u elitnom krugu. To mora biti u vukovarsko-srijemskoj županiji. Spominju se Vinkovci.
Na pitanje zašto su imali onako katastrofalan start u prvenstvo, jedan od najiskusnijih igrača Tomislav Baltić kaže: "Problem je bio u trojici mlađih igrača. Oni iz prošle sezone to više nisu bili, a nove još nismo pronašli".
Puno se reklamiralo Webera iz Leipziga, a u prva dva kola bio je najslabiji? On je naime jedan od mlađih?
"Da, on je jedan od njih. Danas je igrao. Vjerujem da će pokazati kvalitetu".
Vanja Pelko u prošloj sezoni, uz Mustedanagića najbolji strijelac u ovoj dobiva po poluvrijeme i kad zabije i kad ne? Rođen je 25. ožujka 2002. Baltić o tome kaže: "Pelko je perspektivan, ima sve predispozicije da zabije 17 golova po sezoni. Ako to uspije, napravit će karijeru".

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.