SportNews.hr

prava sportska priča

Dubrava pobijedila, Kustošija je u kvalifikacijama, neće biti dramatičnoga derbija. Loše po zagrebački nogomet bio bi i kvalifikacijski sraz Kustošija-Sesvete. Legendarni Zajec u društvu Zmijavčana. Ljubanović otvorio dušu: Želio bih vani, nešto zaraditi

Ljubanovićev šut za gol pobjedeLjubanovićev šut za gol pobjede

DUBRAVA TK - CROATIA 1:0 (1:0)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Romić (Osijek) 6,5. Pomoćni suci: Babić (Orahovica) i Hantak (Varaždin). Četvrti sudac: Jurčević (Cetingrad). Delegat: Matanić (Ivankovo). Kontrolor sudaca: Vukić (Rijeka).

STRIJELAC: 1:0 - I. Ljubanović (18).

DUBRAVA TK: Šarkanj 6,5, J. Palić 6 (od 90+1 Petriško -), Tomas 6,5, Ikenna 7, T. Palić 6,5, Agba 6,5, Dobrić 6,5, Čoko 6, Boyan 6 (od 64. Hoić 6), Tomek 7 (od 88. Gucić -), I. Ljubanović 7,5 (od 90+1 Pavlović -). Trener Milinović 7.

CROATIA: Gudelj 7, Obšivač 6, Šalinović 6 (od 86. Jović -), Batarelo 6 (od 61. Gilić - Kuko 6), Petrak 6,5, Šimunić 6, Musulin 6, Brkić 6 (od 77. Musa -), Bekavac 6, Šuto 6,5 (od 86. Čulina -), Majić 6. Trener Oršulić 6.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: I, Ljubanović (Dubrava TK).

Sada je konačno jasno: neće biti derbija svih derbija, bit će u subotu utakmica posljednjega kola između Kustošije i Dubrave TK, ali to neće odlučivati o ničemu bitnom. Dubrava je s 1:0, poslije teške borbe pobijedila Croatiu iz Zmijavaca, Tri sata prije toga Kustošija je pala u Dugopolju. Moglo se dogoditi da u posljednjem kolu Kustošija i Dubrava odigraju presudni meč, o tome tko će ići u kvalifikacije za ostanak. Mogao se dogoditi pomalo neuobičajeni dvoboj dva zagrebačka kluba koji odlučuje o ostanku u "ligi 12". Nismo to navikli, bila bi to loša strana zagrebačkoga nogometnoga spektra. Ali se može dogoditi i vjerojatno će tako biti: Kustošija i Sesvete, trenutačno drugoplasirana ekipa Druge NL odigrat će takav kvalifikacijski susret, što će za zagrebački nogomet imati još gori okus. Jedan od dva zagrebačka kluba neće se, u idućoj nogometnoj godini, boriti u iznimno zanimljivoj "ligi 12". Ako Kustošija ispadne bit će to težak udarac za trenera Toplaka, menadžera Baru, predsjednika Babića i njihov projekt. Ako Sesvete ne uđu u "ligu 12", to neće biti dobro za najveću zagrebačku četvrt veličine drugih gradova, za klub izvrsnih mlađih uzrasta i za prelijepi sesvetski stadion za kakvim vape i Jarun i Dubrava, trenutačno u višem rangu. Sesvete će u posljednjem kolu gostovati kod Zrinskog u Slavoniji iza kojeg je devet pobjeda za redom. Danas predvečer i u Belišću.
Croatia iz Zmijavaca je čudo toga grada, stabilnost njezine igre u ovom prvenstvu je na iznenađujuće visokoj razini, Musa i Oršulić su to znalački vodili. Oršulićev 3-1-4-2 sustav pružao je danas smislenu igru, gosti se nisu predavali do posljednje sekunde. Zmijavčani imaju snažnu podršku i u Zagrebu. Dugo nismo vidjeli Dinamovu legendu Velimira Zajeca na nekoj utakmici, pogotovo ne u Kustošiji. Zajec je popodne sjedio sa Zmijavčanima u društvu u kojem smo prepoznali Ivana Majića, oca igrača i napadača Croatie, Karla Igora Majića.
U sjeni svih tih borbi za ostanak, kao da je ostao veliki domašaj Ivora Ljubanovića (24), napadača Dubrave. On je danas postigao svoj 13. gol i vodeći je na listi strijelaca "lige 12". Nije nogometno malo biti najbolji strijelac "lige 12". Njegov glavni konkurent Raul Florucz je otišao u Sloveniju. Još nije sigurno kako će Ljubanović biti najbolji, no možda je i odlučeno, ali ipak valja pričekati posljednje kolo. Ljubanović je otvorio dušu: "Još mi treba jedan pogodak u posljednjem kolu da bih bio sigurno prvi. To mi daje nadu da odem u inozemstvo. Želio bih otići i nešto zaraditi. U Dubravi sam dobio priliku igrati u špici napada. U Kustošiji su me stavljali na krilo i to nije bilo tako dobro."