SportNews.hr

prava sportska priča

Jarun-Kina U 21 bez pobjednika, bonus Jarunu izmakao u zadnjoj minuti susreta

Jarun i U 21 reprezentacija Kine odigrali su u Lučkom utakmicu koje se odigravaju u sklopu kinesko-hrvatskog sporazuma o suradnji.

Dva saveza koji su dogovorili uvjete pod kojima U-21 reprezentacija u ligaškom ritmu svaki tjedan igra utakmice protiv klubova drugog ranga 1.NL kroz dva ciklusa, jesen i proljeće. Prije utakmice trebaju se svirati himne, a treneri imaju pravo mijenjati svih 23 igrača.

Po Ugovoru svaki klub suparnik kineskoj U 21 reprezentaciji dobiva 50.000 kn za utakmicu i bonus od 20.000 kuna protuvrijednosti eura (kod sklapanja ugovora službena valuta u Hrvatskoj je bila kuna pa su iznosi izraženi u kunama) za pobjedu.

Utakmica je završena bez pobjednika 1:1, Jarun je poveo golom Međimorca. Nedugo nakon vodstva Jarun je ostao s desetoricom u polju jer je Ačkar napustio teren zbog drugog žutog kartona, a nakon toga Kinezi su se razgoropadili, atakirali su prema Spudićevom golu. Ono što je sudac Marić propustio zaustaviti u prvoj trećini polja Jaruna izvanrednim obranama zaustavio je Spudić. Mladi reprezentativci Kine ipak su uspjeli poravnati u posljednjem napadu poslije kojeg je označen korner. Tako je bonus iskliznuo Jarunu zbog čega su neki žustro iskazali svoje nezadovoljstvo takvim ishodom.

Kako je jako malo informacija o U 21 reprezentaciji Kine informirali smo se kod Ivana Božića trenera Hrvatskog dragovoljca, a koji je u svojoj bogatoj igračkoj karijeri igrao i u Kini.

- Izbornik je moj bivši trener Cheng Yaodong, često se čujemo i družimo tijekom njihovog boravka u Hrvatskoj, ovo nisu njihovi najbolji U 21 reprezentativci, oni većinom igraju prvenstvo za njihove klubove u Kini, ovo je selekcija koju su poslali da uče kroz ligu koja se kod nas igra, pojasnio je Božić.