SportNews.hr

prava sportska priča

Kustošija je dobila s 3:0, sada nastaje prava drama. Ako pobijedi u Dugopolju, onda je odlučujuća s Dubravom. Bio bi to velik izazov za publiku, ali loše za zagrebački nogomet. Božić trener: Napuštam Dragovoljac i odlazim u nove izazove

KUSTOŠIJA - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 3:0 (2:0)
 
ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 200. Glavni sudac: Jurčević (Cetingrad) 7. Pomoćni suci: Bučar (Duga Resa) i Trklja (Petrinja). Četvrti sudac: Pavlešić (Duga Resa). Delegatkinja: Branka Juhas (Kneževi Vinogradi). Kontrolor sudaca: Pristovnik (Zagreb).
 
STRIJELCI: 1:0 - Dujmović (9), 2:0 - Dujmović (38), 3:0 - Faye (90+3).
 
KUSTOŠIJA: Jerolimov 7, Ivanković 7, Smoljo, Faye 7,5, Klančir 6,5 (od 90+1 Gogić -), M. Babić 7, Nikpalj 6,5, Tonon 7 (od 74. Olmo 7), Dujmović 7,5 (od 82. Šaronja -), Grgić 6,5, Geljić 7,5 (od 72. Križan 6). Trener Toplak 7.
 
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Debijađi 5,5, Markovina 5,5 (od 46. Hanbowen 6), Marić 5,5 (od 57. Pistelli 5,5), Uwem 5,5 (od 75. Marinčić -), Filipović 5,5, Ćavar 6, Braun 6, Žutić 5,5, Čabrajić 6 (od 80. Suljić -), Amoateng 6, Zdunić 5,5 (od 75. Veljača -). Trener Božić 6.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Dujmović (Kustošija).
 
Još isključivo dvije pobjede spasile bi Kustošiju od kvalifikacija, ali bi u tom slučaju u kvalifikacije za ostanak vjerojatno išla Dubrava TK. Nema takvoga ishoda po kojem u prvoj sezoni "lige 12" dva kluba na dnu ne bi bila iz Zagreba iz Zagrebačkog nogometnog saveza. U posljednjem kolu igraju Kustošija i Dubrava TK i to bi moglo biti odlučujuće, ako Kustošija u subotu pobijedi u Dugopolju. Za publiku bio bi to izvanredan izazov, za zagrebački nogomet baš i ne bi. Dinamo je prvak, Rudeš ulazi u najviši rang, no za jedno mjesto u "ligi 12" vjerojatno će se boriti dva zagrebačka kluba (Sesvete iz trećega ranga protiv Kustošije ili Dubrave), Dragovoljac ispada, možda će i Trnje ispasti iz jedinstvene Hrvatske lige, možda i Ravnice iz treće lige. Dinamo, Lokomotiva ,Rudeš, te donekle Jarun i Sesvete (one mogu biti i prve) su za aplauz, ovi drugi nisu. Dragovoljac je doživio najveći podbačaj. U dvije sezone iz elitne, preko prve u Drugu NL.
Kustošija je pobijedila Dragovoljac s uvjerljivih 3:0 u temperaturno vrućem predvečerju kustošijskoga stadiona. Rezultat je za domaćine bolji od igre, Dragovoljac se borio, ali to više nije družina koja ima izglede. Sada je glavno pitanje, ako se to dogodi, a vjerojatno će se dogoditi, hoće li Kustošija biti na razini kako bi pobijedila u kvalifikacijskom meču, Sesvete ili Zrinski.
Odmah po svršetku nametnulo se pitanje, tko bio je igrač utakmice. Izvjestitelj Sportskih novosti glasno je obavještavao kako će to biti dvostruki strijelac Filip Dujmović. Vlado Babić, predsjednik Kustošije, vrtio je glavom, Kustošijin liječnik dr. Krešimir Starčević ga je podržavao. Oni bili su za Mihovila Geljića Kustošiju osamnaesticu. Jer istina je Dujmović je zabio dva gola, ali njegov drugi učinak nije bio osobit, dok se Geljić borio, davao primjer, dijelio lopte, ulazio u šanse i premda nije zabio ostavio je najbolji dojam. Poslije smo na kavi sreli Geljića i Matea Topića, igrača Sesveta. Na pitanje što misli o ovim raspravama, tko bio je najbolji, Geljić je odgovorio: "Ja sam stariji i nemojte se uopće dvojiti. Dujmović je mlađi i njemu su takve titule potrebnije nego meni."
Dragovoljac još ima dvije utakmice koje neće utjecati na njegov ispadajući plasman, pa je trener Ivan Božić mogao priopćiti: "Poslije svršetka prvenstva napuštam Dragovoljac. Odlazim u nove izazove."