SportNews.hr

prava sportska priča

Izvanredna utakmica na Krimeji, Orijent visokom pobjedom do zlata vrijednih bodova. Damir Mišković i Raić-Sudar u svečanoj loži stadiona Krimeja.

ORIJENT - JARUN 4:0 (1:0)

ZAGREB - Stadion Krimeja. Gledatelja: 500. Glavni sudac: Cindrić (Kapela). Pomoćni suci: Trklja (Petrinja) i Mioković (Sisak). Četvrti sudac: Čužić (Velika Gorica). Delegat: Tadić-Šutra (Otok). Kontrolor sudaca: Petrović (Valpovo).

Strijelci: 1:0 Monjac (8-11 m), 2:0 Črnko (53), 3:0 Monjac (66), 4:0 Zrilić (87)

ORIJENT: Zadro , Švrljuga (od 86. Senčar), Mulac , Milanović , Braut , Putnik  (od 85. Ivančić), Mohorovičić (od 77 Lazar), Črnko, Simčić (od 88 Faal), Monjac, Dukađin (od 65 Zrilić)
Trener: Fausto Budičin

JARUN: Savatović , Abramović , Karamatić , Međimorec (od 87. Ilakovac), Valentić 5 (od 87. Župarić), Šarić, Ačkar 5 (od 64. Romac), Groznica (od 46. J. Spudić 5), Alghoul (od 64. Mamić), Florucz, Tadić
Trener: Jerko Leko
Izvanrednu nogometnu predstavu priredili su Orijent i Jarun, Mišković predsjednik i novi šef struke Rijeke gledali su prvih sat vremena, možda su oko bacili na Črnka čiji je doprinos u pobjedi ogroman, dominirao je na sredini, napadu i često odrađivao obrambene zadaće.

Jarunu je u utakmici imperativa nedostajala sreća koja mu je nasušno potrebna već u narednom kolu kod Croatia Zmijavci.

- Penal nas je presjekao, u prvom poluvremenu nismo bili na nivou agresivnosti, u drugom smo to popravili i primili tri gola. Oni sve što su puknuli je ušlo, mi smo imali prilika nama nije ušlo, period gdje nas kažnjava sve, ne ide nam, moramo se probati izvući sad, nema druge. Raula nisam danas vadio van jer je bio puno bolji nego zadnji put, on je igrač koji radi razliku, bitan je njegov karakter, još se danas i zainatio. U jednom periodu kod 0:0 i 1:0 nismo bili dovoljno agresivni da tu utakmicu dovedemo u egal, poslije kada smo primili drugi gol morali smo riskirati, na kraju prevelik negativan rezultat, ali što je tu je. Čestitam Orijentu na pobjedi. Iz problema ćemo se izvući tako da počnemo pobjeđivati, počevši u Zmijavcima iduće kolo, rekao Jerko Leko nakon utakmice.

- Ulog je bio jako velik što se osjetilo u uvodnom dijelu utakmice, bodovi potrebni i nama i njima s obzirom na težinu utakmice smatram da je ona bila jako gledljiva jer nakon početnog opipavanja igrali smo dosta ofenzivno mi i Jarun. Dosta prilika smo imali, imao i Jarun neke, mislim da je naša pobjeda zaslužena. Napokon nam se otvorilo i u napadačkom dijelu, realizirali smo danas prilike koje inače promašujemo, ali bilo je vrijeme da se dečkima vrati silan trud i energija koju dečki ulažu tijekom treninga, nadam se da će to biti početak efikasnije igre i osvajanja više bodova. Drugi rang natjecanja jako je zahtjevan, bili smo u teškoj situaciji na početku nastavka sezone, nijanse odlučuju svaku utakmicu kao što vidimo dvije tri ekipe su se odvojile od ostatka i njima je lakše igrati dok ostalih sedam ekipa je boba do zadnje kapi krvi u svakoj utakmici. nadamo se da ćemo osvojiti što više bodova u kratkom vremenu tako da ćemo moći malo skinut teret s leđa i igrati malo opuštenije, riječi su Fausta Budičina trenera Orijenta