SportNews.hr

prava sportska priča

Kustošija je igrala slabo, Andy Bara u Diana baru hotela Westin možda je dogovarao pojačanja. Kome je Marić u Vukovaru, kao i jučer Bebek u Zagrebu osiguravao "pošteno suđenje"? Tko je bolji trener Bojko ili Mladina?

VUKOVAR 1991 - KUSTOŠIJA 2:0 (1:0)
 
VUKOVAR - Stadion Borovo naselje. Gledatelja: 300. Glavni sudac: Majstrović (Split) 6. Pomoćni suci: Mužar (Velika Gorica) i Premužaj (Varaždin). Četvrti sudac: Jurić (Split). Delegat: Jelavić (Split). Kontrolor sudaca: Marić (Daruvar).
 
STRIJELCI: 1:0 - Radošević (13), 2:0 - Mustedanagić (53) 11 m.
 
VUKOVAR 1991: Kolić 7, Pavičić 6,5, Baltić 6,5, Bungić 6, Rugašević 6,5, Biljan 6,5 (od 88. Bušić -), Gonzalez 7, Radošević 7, Mihaljević 6,5 (od 73. Pelko -),  Mustedanagić 7 (od 82. Capitani -) , Knoll 6,5 (od 73. Jara -). Trener Bojko 7.
 
KUSTOŠIJA: Jerolimov 5,5, Oreč 6 (od 58. Tonon 6), Smoljo, Gogić 6, Nikpalj 6, Ivanković 6, M. Babić 6 (od 76. Kukoč -), Grgić 6 (od 58. Vukadinović 6), Dujmović 6, Šaronja 6 (od 76. Geljić -). Trener Toplak 6.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Radošević (Vukovar)
 
Sinoć je menadžer Andy Bara, od nedavno "pokretački duh" NK Kustošije, sjedio u Diana baru hotela Westin u Zagrebu. Tu se sve događa! I najvažniji transferi se dogovaraju i sastanci održavaju.  Poslije današnjega poraza Kustošije u Vukovaru, Andy Bara će morati povući potez. A on bi mogao biti i ovaj: da dovede barem dvojicu iskusnih i dobrih igrača  "s papirima" koji bi se mogli odmah registrirati. To je, naravno, lakše reći nego izvesti, ali bi mu čitav koncept mogao doći u pitanje, ako Kustošija ne zadrži status u "ligi 12".  
Ovo u Vukovaru za Kustošiju bilo je slabo: Jerolimov je dobio gol s 30 m, Krkalić iz Dinama II još je ozlijeđen.  Senegalac  Mikayil Faye igra sve lošije, umjesto sve bolje, kako se očekivalo. Ivanković ne popravlja formu, Mario Babić, ovako kako igra, to nije za "ligu 12", Dujmović također. Šaronja je uputio jedan udarac. A dolazi Rudeš, pa se ide Jarunu. Toplak mora upozoriti šefove kakva je situacija.
Bruno Marić je kao kontrolor došao u Vukovar osigurati domaćima "pošteno suđenje". Ovako kako je "pravdu dijelio" Majstrović, Vukovar ne može imati ni riječ primjedbe. Za goste se to ne bi moglo reći. Jučer je Bebek došao u Kustošiju, Dugopolju najzad "osigurati pošteno suđenje u Zagrebu". Dosta je napeto u "ligi 12". To znači kako je natjecanje pogođeno, ali svi ne ispunjavaju uvjete i dosta je nepovjerenja. Legendarni Srebrić koji je gledao utakmicu Dubrava TK - Dugopolje, nije se izjašnjavao o nastupu dopredsjednika Saveza Smodlake, kao trenera bez licencije. Govorimo o atmosferi tijekom sinoćnje promocije knjige o Cici Kranjčaru u Novinarskom domu u Zagrebu. Predsjednik Kustić u neformalnom kontaktu istakao je probleme s kojima su se Dugopolje i Smodlaka našli zbog kazni nekim osobama.
Prije rastanka s Mariom Smodlakom privremenim, na klupi Dugopolja, jučer u Kustošiji, on  reče: "Bojko je najbolji trener!"  Vjerojatno jest, samo što će na to izjaviti Mladina? I da ne govorimo Toplak, kojega zasad ne ide karta. Vukovar će vjerojatno biti drugi i to će biti veliki uspjeh. Ne zna se što je njegov strateški cilj u budućnosti. Je li ovo vrhunac? Za novi iskorak treba stadion. Može li ga napraviti Penava bez Plenkovića? Igrati u Vinkovcima nije rješenje.