SportNews.hr

prava sportska priča

Ovo je poraz koji bi Dubravu mogao skupo stajati. Prinove ne djeluju dobro, Agba igra slabije. Dva boda u tri utakmice malo je. Kod gostiju Đilas branio je sve, osim 11 m, ali najbolji bio je Dobrijević

Foto: FB DTKFoto: FB DTK
DUBRAVA TK BSK BIJELO BRDO 1:2 (0:1)
 
ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Titlić (Hrvace) 6. Pomoćni suci: Kuduz (Vrlika) i Sinković (Lepajci). Četvrti sudac: Turčin (Tuhelj). Delegat: Ivošević (Rijeka). Kontrolor sudaca: Vukić (Rijeka).
 
STRIJELCI: 0:1 - Mišić (45+2) 11 m, 0:2 - Plazonja (65), 1:2 - I. Ljubanović (88) 11 m.
 
DUBRAVA TK: Kramer 6, J. Palić 5,5, Ikenna 6, Tomas 5,5 (od 46. Petriško 6,5), T. Palić 6, Agba 6 (od 81. Ivanović -), Dobrić 6, Brkljača 6 (od 69. Boyan 6), Tomek 6,5 (od 69. Hoić 6), Čoko 6 (od 80. Gucić -), I. Ljubanović 6,5. Trener Milinović 6.
 
BSK BIJELO BRDO: Đilas 7,5, Zebec 6,5,  Dobrijević 7,5, Tomašević 7,  Pecarski 6 (od 46. Čikvar 6), Benić 6,5, Mišić 7, Vujanić 7, Plazonja 7 (od 77. Sinanović -), Pudić 6 (od 90+1 Tokich -), Sunday 6 (od 64. Baković 6). Trener Krstanović 7.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Dobrijević (BSK)
 
Mi smo rekli: golman Ilija Đilas, trener BSK-a Denis Krstanović bio je kategoričan: stoper Marko Dobrijević! Tako je teklo naše pogađanje oko igrača dvoboja, a kako je Krstanović kvalificirani stručnjak, mi smo pristali: najbolji bio je Dobrijević. Riječ je o 21-godišnjaku koji je 1. svibnja 2020. pristupio iz beogradskoga Rada. 
,I dok smo gostujućeg predsjednika Jovu Vukovića propitivali o izgledima Bjelobrđana na ostanak, prišao je sportski direktor Dubrave Darko Šantek: "Upravo sam gledao snimku, oba jedanaesterca nisu postojala." Jovo se samo osmjehnuo, ovaj put bilo mu je svejedno. 
Dubravin vodeći dvojac Roko Ivanović i Ivan Topčić nije bio blizu. Odjednom i njih su preuzele brige: Do jučer to je izgledalo nevjerojatno, ali sada je činjenično: ako u idućem kolu BSK na domaćem terenu pobijedi Solin, a Dubrava izgubi u Sigetu onda će oba kluba imati po 28 bodova.
Još uoči utakmice bilo je jasno kako bi poraz  Dubravu mogao skupo stajati, ali je u to malo tko vjerovao. Sumnju  su nametala relativno loša izdanja Dubrave protiv Dragovoljca i Rudeša. Osvojen je po bod, ali su izjednačenja pala u sudačkoj nadoknadi vremena i to se negdje moralo vratiti u negativnom smislu. 
Što prvenstvo više odmiče to postaje jasnije kako prinove nisu donijele očekivani pomak. Lovro Dobrić je zabio fantastičan gol Opatiji, ali u prijateljskoj utakmici prije početka. Poslije to nije ponovio. O Marku Brkljači već smo pisali.  Fran Tomek  danas je dobro počeo, ali to nije dovoljno. Peter Agba igra slabije nego u jesen. Petar Petriško je nepotrebno zapostavljen. Nije logična tako česta izmjena vratara. 
Bilo je  i nesreće. Dubrava je u 20. minuti iz, tako reći, jedne akcije dvaput pogodila prečku (Brkljača i T. Palić), a onda je na samom kraju poluvremena došao i taj nepostojeći 11-erac.
BSK je, kako kaže trener Krstanović, pod stalnim teretom borbe za ostanak. "Otišlo nam je četiri pet igrača", ističe.  trener. Čini se kako BSK igra lakše u gostima, njegova struktura igre je takva da će teško, na domaćem terenu ugroziti bilo koju momčad, osim osjetno slabije.
Mi BSK ne gledamo u Bijelom Brdu, ali nam se pri svakom gostovanju u Zagrebu, ponajboljim učini vratar Ilija Đilas, 23-godišnjak iz Osijeka. "Braneći u Bijelom Brdu doslovce sam kod kuće", naglasio je  vratar, a onda smo ga pitali što je s karijerom: dokazali ste se u "ligi 12", vrijeme je da odete više. "Imam ljude koji o tome vode računa", povjerio je Đilas.