SportNews.hr

prava sportska priča

Tomislav Baltić odigrao je svoju 250. utakmicu drugog ranga natjecanja HNS-a između Vukovara i Jaruna

Danas je Tomislav Baltić u dresu Vukovara pobjedom 4:1 u utakmici sa Jarunom upisao svoj 250. drugoligaški nastup (drugi rang natjecanja HNS-a), a kako nam je teško provjeriti ima li još netko toliki ili veći broj nastupa ova brojka ga sigurno svrstava među rekordere. S Baltićem se susrećemo na nogometnim terenima još od 2011. godine njegovim dolaskom u Rudeš koji je tada debitirao u 2.HNL. 

Tomislav Baltić je jedan od onih igrača koji će uvijek naći vremena javiti se kada trebaš informaciju, pristojan mladić izvan terena, a na zelenom polju pravi sportaš kome je viteško nadmetanje usađeno u DNK. Bespoštedan u duelima, ali uvijek korektan prema suparniku, omiljen kod igrača, a u svakom klubu u kojem je igrao ostavio je pozitivan trag. Ovaj tridesetogodišnjak čija cijena na Transfermarktu iznosi 150 tisuća eura oprobao se i u njemačkom nogometu. Svojim nogometnim umijećem, pristupom i karakterom zavrijedio je od 250 drugaliških nastupa barem polovicu u najvišem rangu natjecanja, ali mi koji pratimo nogomet znamo da faktor sreće uz još neke o kojima nitko ne želi govoriti određuju krijeru igrača. 

-Prvo čestitam svojim suigračima na pobjedi i hvala im što su mi omogućili da ovu 250. utakmicu u drugoj ligi dočekam u sjajnoj atmosferi i slobodno mogu reći borbi za naslov sto bi bio šlag na torti i nagrada za sve te utakmice! I šta reći, nego idemo dalje, nadam se sa puno sreće i zdravlja u nove pobjede, odgovorio nam je na čestitke uvijek skromni Tomislav Baltić.