SportNews.hr

prava sportska priča

Babić predsjednik: Ime Kustošija mogu izgovoriti samo Rusi! Za transfere igrača treba nam ime Olimpija, iako su moje emocije na strani Metalca

U ponedjeljak navečer održan je sastanak Uprave NK Kustošije. To je nova Uprava u kojoj je Vlado Babić premijer sedmočlane manjinske vlade. Troje "ministara" su njegova, a četvorca iz "stranke" Andyja Bare. To je zanimljiva priča iz koje bi se u idućoj nogometnoj godini trebala stvoriti momčad sposobna boriti se za vrh ljestvice "lige 12". Ako Gorica ispadne iz najvišega ranga, za povratak, imati će jaku konkurenciju u menadžeru Andyju Bari i svom bivšem treneru Samiru Toplaku.  Trener Toplak  nedavno je dao neopreznu izjavu, premda ne i netočnu, svom prijatelju Damiru Mrvecu, za Večernji list. Rekao je kako će se Kustošija ubuduće zvati Olimpija.
Predsjednik Babić ovako objašnjava tu situaciju oko imena: "U novoj sezoni, uz ostalo, planiramo dovesti pet mladih igrača iz Njemačke koji bi kod nas usavršavali svoje znanje, a onda bi bili transferirani u druge klubove. Kako ćemo reklamirati odakle dolaze kad ime Kustošija mogu izgovoriti samo Rusi. Olakšavajuća okolnost je što je naše prvo ime i bilo Olimpija. Iz marketinških razloga to ime bilo bi prihvatljivije, pa ne vidim nikakvoga razloga tome se suprotstavljati. Moje emocije su na strani Metalčeva imena, kako se klub zvao poslije fuzije Kustošije i Metalca i gdje sam proveo najveći dio svoga igračkoga doba."