SportNews.hr

prava sportska priča

Brezni radi kao urica, kad njega nema birokratske nervoze. U prvoj NL uvodi se i četvrti termin: ponedjeljak. Po modificiranom Bergeru Rudeš i Vukovar igrati će u posljednjem kolu. Po deset utakmica na televiziji

Josip Brezni, povjerenik za natjecanja u prva tri stupnja hrvatskoga nogometa, ne smije nikada u mirovinu! Brezni radi kao urica: točan, strpljiv, razložan i uvjerljiv. Kod njega nema birokratske nervoze. Prva dva kruga, Prve NL tek su odigrana, a već je na stolu sve što treba za treći krug.
Parovi 11 kola su poznati, kažete po Bergerovimi tablicama, ali to nisu klasične tablice?
"Nisu klasične za 12 klubova, nego specifične, modificirane. Taj sustav sadržan je u propozicijama za treći krug i to primjenjujemo uvijek kada posegnemo za sustav s trećim krugom i traje već dugi niz godina", objašnjava Brezni.
Recite konkretno?
"Evo, po klasičnom Bergeru vodeći Rudeš i drugi Vukovar igrali bi već u drugom kolu, što bi možda umanjilo zanimljivost prvenstva. Ovako oni će igrati u posljednjem kolu 4. lipnja. Rudeš će biti domaćin i to proizlazi iz boljega plasmana u prva dva kruga natjecanja."
I prvih šest klubova iz prva dva kluba ima prednost?
"Oni će na domaćem terenu odigrati jednu utakmicu više".
Iz ovoga još nepreciziranoga rasporeda čini se kako će se u Rudešu i Kustošiji opet igrati istoga dana u isto vrijeme, na manje od kilometra udaljenosti?
"Ne, to neće biti tako. U ponedjeljak ujutro je sastanak se televizijom na kojem će se dogovoriti koje će se utakmice - i to tri po jednom kolu - izravno prenositi. Tada će se saznati definitivni raspored. U Rudešu i Kustošiji se sigurno neće igrati istoga dana u isto vrijeme. A tu je i jedna bitna novost: u dane odigravanja utakmica uvodimo i ponedjeljak, osim uskrsnog ponedjeljka", otkriva Brezni.
Čini se kako je utakmica, prošli ponedjeljak, između Kustošije i Jaruna otvorila oči. Srušen je mit o tome da se nogomet može gledati samo vikendom i eventualno petkom. Ta utakmica u ponedjeljak donijela je veliku posjetu, izvrsnu atmosferu i omogućila je dolazak onim sportskim, odnosno nogometnim djelatnicima koji to inače ne mogu zbog zauzetosti u svojim klubovima tijekom vikenda.
Sada televizija prenosi i dvije utakmice druge lige?
"U sva tri stupnja prenosimo deset utakmica: pet u najelitnijem stupnju, tri prvoligaške i dvije drugoligaške".