SportNews.hr

prava sportska priča

Trener Dubrave Milinović promijenio je sustav igre, to je bilo dobitno, a i prilagodba Brkljači. Dinamovac na dvojnoj registraciji nije briljirao, ali se osjeća njegova lijeva noga, duga lopta i duel igra

DUBRAVA TK - DUGOPOLJE 2:0 (1:0)
 
ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 100. Glavni sudac: Kulušić (Šibenik) 6. Pomoćni suci: Perica i Brajković (Šibenik). Četvrti sudac: Jurčević (Cetingrad). Delegat: Valić (Tomica). Kontrolor sudaca: Šetka (Đakovo).
 
STRIJELCI: 1:0 - Petriško (42), 2:0 - I. Ljubanović (70).
 
DUBRAVA TK: Kramer 7, Ikenna 7, T. Ljubanović 6,5 (od 56. Boyan 6,5), T. Palić 6,5, J. Palić 7, Agba 7,5, Dobrić 7, Brkljača 7 (od 90. Pavlović -), Čoko 7, Petriško 7,5 (od 88. Gucić -), I. Ljubanović 8,5 (od 90. Hoić -). Trener Milinović 7,5.
 
DUGOPOLJE: Varvodić 6, Mekić 6, Kurtović 6, Čerina 6, Ljubičić 6, Bašić 6 (od 73. Buličić -), Domančić 6 (od 58. Cruz 6), Lusavec 6, Mlinarić 6, Torres 6,5 (od 82. Šarić -), Rodić 6 (od 58. Čengić -, od 73. Rosić -). Trener Žuljević 6.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Ivor Ljubanović (Dubrava TK).
Crveni karton, drugi žuti Čerina (Dugopolje) u 80. minuti
 
Trener Dubrave TK Damir Milinović povukao je uoči utakmice riskantan potez. Još prije desetak dana tvrdio je kako neće mijenjati sustav u 3-5-2 i "kleo" se u četvoricu u zadnjoj liniji  koji su mu jesenas donijeli mirnu sredinu ljestvice, ali je danas neočekivano počeo s trojicom u zadnjoj liniji (Ikenna, T. Ljubanović i T. Palić) i čak petoricom u veznom redu (J. Palić, Agba, Dobrić, Brkljača i Čoko). Dubrava je zaigrala u novom puno ofenzivnijem izdanju i sigurna pobjeda svakako je Milinoviću dala za pravo. On je to ovako objasnio: "Gledao sam snimku posljednje utakmice Dugopolja protiv Orijenta i ustanovio kako igraju s dijagonalama i dvojicom napadača, te sam odlučio pojačati stoperske pozicije s dva na tri i napuniti sredinu s petoricom." Vjerojatno je tome pridonio i taj senzacionalni dolazak Marka Brkljače (18) na dvojnu registraciju iz Dinama. Brkljača još nije senzacionalan, kao što je bio njegov prijelaz iz Hajduka u Dinamo, 6. srpnja prošle godine. Dobio je Milinović i Frana Tomeka (20), također iz Dinama, ali on danas nije igrao zbog ozljede. Brkljača je dosta prisutan u javnom nogometnom životu jer je, osim neočekivanoga transfera, već igrao i za prvu momčad Dinama. Milinović se našao u situaciji da Brkljača mora igrati, a njegova je uloga prednji vezni i logično je da se sustav prilagodi i njemu. Brkljača nije pokazao ništa spektakularno, ali je igrao dobro i korisno. Karakterizira ga lijeva noga, duga lopta i duel igra (dobio je i žuti kartona) i što je za nas posebno važno, pristojnost  i logika razgovor:. "Tek se upoznajem s novim igračima, no bilo je dobro, slažemo se, nastojati ću se potpuno dokazati", kazao je Brkljača. Trener Milinović pohvalio je njegov karakter i znanje.
Dubrava je pobijedila zahvaljujući ponajprije Ivoru Ljubanoviću (24), čvrstom i borbenom centarforu koji je asistirao za prvi gol, drugi je osobno zabio, a u 40. minuti pogodio je prečku. "Ivor se ne gasi, milina ga je trenirati", zadovoljno je isticao trener.
Njegov brat Tin Ljubanović, na stoperskoj poziciji, ozlijedio se u 56. minuti i izašao. "Prije dva mjeseca operirao sam to koljeno", zabrinuto je konstatirao po svršetku utakmice.
Najbolji igrača Dubrave je  tamnoputi Peter Agba, ali je popustio u drugom dijelu. Petar Petriško (20) najviše je zabijao u pripremama, danas je postigao vodeći pogodak.
Dugopolje će biti zanimljiva priča u nastavku prvenstva, ali bojimo se da bi mogla biti loša. Njegova zaliha je relativno sigurna, no na vratima više nema Josipa Silića koji je otišao u Varaždin. Njegova zamjena danas bio je Miro Varvodić (33), sukrivac za prvi gol, iako su neki tvrdili kako je bilo zaleđe. Kada smo predsjedniku Mariju Smodlaki rekli: možda biste trebali boljega vratara, on je odgovorio kako Varvodiću najmanje zamjera. "Dubrava je bila borbenija i bolja, mi smo zakazali." Ostaje nejasno je li bio 11-erac za Dugopolje, ako je bio onda je dojam kako Dugopolje loše prolazi sa sucima na utakmicama u Zagrebu, ali bismo pravedni bili tek kada bismo gledali neku utakmicu u Dugopolju i kako se tamo sudi. Na žalost, nismo nikada bili, pa ne možemo ni izreći neko vjerodostojno stajalište,