SportNews.hr

prava sportska priča

Zagorci zapalili atmosferu u Vukovaru! Trener Kustošije Klingor upućuje oštre prijekore sucu Turčinu iz Tuhlja. Pelko iz Zlatar Bistrice zabio treći gol za Vukovar i donio mu drugo mjesto

Dogodilo se prvo veliko iznenađenje "lige12": jesenski vice prvak Solin izgubio je kao domaćin od BSK-a s 0:3! A u sljedećem kolu Solinjani odlaze u Zagreb, u Rudeš. Da nemaju toliku zalihu, a s obzirom na nove okolnosti oko kluba, uskoro bi postalo vrlo vruće. 
Na sudačkoj listi glavnih opet je Martin Turčin najtalentiraniji sudac Hrvatskog zagorja. Poslije Alena Gereka nije bilo boljega. Sudio je danas u Vukovaru, gdje je Kustošija doživjela osjetljiv poraz (0:3), a trener Ugor Klingor nije skrivao prijekor: "Počeo je dobro suditi tek nakon što je Vukovar poveo s 2:0. Prije toga sudio je 70:30 u korist Vukovara". Pitali smo o tome i trenera Vukovara Miroslava Bojka: "Nije točno, sudio je 50:50. Potpuno smo razbili Kustošiju. Samo Mustedanagić je išao četiri puta na golmana. Poslije i Pelko dvaput. Ne mogu razumjeti Klinogora. Kustošija je još i dobro prošla."
Kustošijin trener dodaje kako su igrali bez Oreča, Smolje i još nekih, kako su rano primili gol itd. Misli da će sve biti bolje do iduće nedjelje kad bi između Zagrebačke ceste i Sokolske ulice trebao pasti Orijent! Inače prijeti opasnost od kvalifikacija za ostanak.
Trenera Bojka ne napušta optimizam u pogledu plasmana. Vukovar nije podnio zahtjev za najrigorozniju licenciju, za najelitniji rang, on još nije ni blizu infrastrukturnim uvjetima. Nemaju opterećenja i žele što viši plasman, već su drugi, mogu na ljestvici ugroziti i Rudeš.
"Teren je tamo kriminalan", žali se Ugo Klingor. Vukovarski trener iz Vinkovaca Bojko to priznaje, ali je nemoćan. Pitamo ga za Vanju Pelka koji je u lipnju iz Zagorca, odnosno Lokomotive prešao u Vukovar. Protiv Kustošije je zabio treći gol i potvrdio drugo mjesto Vukovara. "Pelko je od srpnja dobio 4,5 kg mišićne mase. Sada može igrati u sredini napada."
Poslije poraza u Rudešu trener Dragovoljca Ivan Božić je uzviknuo: "Držali smo Rudeš na konopcima", a onda dodao: "Nećemo odustati od borbe za ostanak, mi možemo. Trebaju nam dvije uvezane pobjede. Prva će biti u petak protiv Vukovara".
Bojko odgovara: "Znamo kako će ići na sve ili ništa, ali naše kontre su ubojite".