SportNews.hr

prava sportska priča

Božić trener Dragovoljca o prvom poluvremenu: Držali smo Rudeš na konopcima! Rudeš je ipak jači, pripremljeniji i samouvjereniji, ali ne još i u formi. Rešetar je mogao i za više od osmice

RUDEŠ - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 3:0 (0:0)
 
ZAGREB - Stadion u Rudešu. Gledatelja: 400. Glavni sudac: Dadić (Zagreb) 7. Pomoćni suci: Maloča (Zagreb) i Premužaj (Varaždin). Četvrti sudac: Slišković (Zagreb). Delegat: Raković (Zagreb). Kontrolor sudaca: Tomišić (Pazin).
 
STRIJELCI: 1:0 - Rešetar (46), 2:0 - Latković (50), 3:0 - Rešetar (72).
 
RUDEŠ: Kralj 7, B. Brajković 7, Ferreira Campos 7, Pavlek 7, Shatri 6,5, Srbljinović 6,5 (od 75. Pasariček -), Krizmanić 6,5, Latković 7 (od 75. R. Brajković -), Rešetar 8 (od 81. Araujo -), Laća 6,5 (od 66. Liklin 6), Gudelj 6 (od 66. Kovačević 6). Trener Mladina 7.
 
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Debijađi 6, Žutić 6 (od 72. Uwem 6) , Markovina 6 (od 72. Braun 6), Kobetić 6, Islamović 5,5, Ćavar 6, Išlić 6 (od 60. Marković 5,5), Perić 5,5, Šutalo 6 (od 60. Lenardić 6), Vinogradac 6, Zdunić 6 (od 60. Amoateng 6). Trener Božić 6.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Rešetar (Rudeš).
 
Bilo je ugodno doći u Rudeš na prvo proljetno kolo "lige 12". Kod njih kao da već vlada atmosfera povratka u najelitniju skupinu, u najviši rang hrvatskoga nogometa. Iako neće moći igrati na svom stadionu nego u Kranjčevićevoj, barem do nekoga preuređenja i dogradnje, na stadionu u Rudešu postavljen je novi semafor, nove blagajne, a i novi je glasnogovornik, poznati novinar Silvijo Škrlec.
Rudeš je visoko, s 3:0, pobijedio Hrvatski dragovoljac, doduše bez inozemnih igrača koji su nedavno angažirani, ali ipak s osjećajem koji nije posve zadovoljavajući. Rudeš je na teren uputio prejaka imena da bi u prvom poluvremenu bili gotovo nadigrani od momčadi koja se zbog krize u klubu nije ni pripremila na potrebnoj razini. Možda je trener Dragovoljca Ivan Božić malo pretjerao kada je rekao: "Prvo poluvrijeme držali smo Rudeš na konopcima", ali je činjenica kako su pogodili stativu, te stvorili još najmanje dvije izgledne šanse. "Dok smo imali snage, imali smo ideju, imali smo plan, ali smo već u prvoj minuti nastavka zbog pogreške, inače najboljega Frana Kobetića, primili gol." 
Istina je kako je u prvom poluvremenu i Rudeš imao stativu i šansu (Krizmanić i Laća), ali, s obzirom na njegovu ulogu apsolutnoga favorita, to se nije tako dojmilo, kao Dragovoljčeva igra i  prigode.
Kada je Rudeš poveo u prvoj minuti nastavka (Rešatar) i kada je Latković ubrzo postigao drugi gol postalo je jasno kako tu dvojbe neće biti, te da je samo pitanje s kakvom će se razlikom rezultat brojati. Rudeš je drugo poluvrijeme odigrao rutinski, on je igrački jači, pripremljeniji i svjesniji svoje vrijednosti. Legendarni Zorislav Srebrić koji je stigao i na ovu utakmicu prokomentirao je to na svoj način: "Ovo bio je sraz programiranih i improviziranih priprema". Sada kad su nam na  "onaj svijet" otišli Ćiro, Vlatko, Ivić, Špaco i Oto, ostala nam je još samo jedna legenda: Zorko!
Rudešov sastav bio je trenutačno idealan, osim ozlijeđenoga Antonia Boršića, no to još nije optimalna forma. Kao da nedostaje automatizma u igri, a u u proboju brzo se gubi svježina. Dominik Rešetar, bio je najbolji, strijelac dva pogotka, no u prvom dijelu bez završnice u proboju, nekako nekoncentriran, kao uostalom i u izjavi poslije svršetka. Da je svega toga bilo vjerojatno bi i ocjena bila još veća i od ove vrlo visoke osmice.