SportNews.hr

prava sportska priča

Cibalia bolja na otvaranju proljetne sezone u Lučkom. Jarunovo blijedo prvo poluvrijeme spasio Savatović, domaćin može slaviti bod.

 

JARUN - CIBALIA 0:0 (0:0)

Zagreb - Stadion Lučko. Gledatelja: 250. Glavni sudac: Erceg (Pristeg). Pomoćni suci: Bučar (Duga Resa) i Sarić (Prugovo).  4. sudac: Lacić (Split) Delegat: Ljubičići (Šibenik). Kontrolor suđenja: Grgić

JARUN: Savatović, Mamić, Dajčer, Karamatić, Groznica, Tadić (od 46 Marinić), Alghoul (od 46 Abramović), Ubani (od 73 Bilobrk), Ačkar, Valentić, Šarić

Trener: Jerko Leko

CIBALIA: Kovačević, Išasegi, Stanić, Diyoke (od 68 Šarić), Bubnjar (od 62 Jelavić), Rubić (od 78 Bajić), Dogan (od 68 Braništeter), Unušić, Oršolić, Mikolčić, Mihaljević.

Trener: Ivan Karaula

Loše prvo poluvrijeme Jaruna Cibalia je propustila kazniti. Iako je Erceg promijenio svoju odluku kada je pokazao na centar nakon što se mreža Jaruna zatresla na intervenciju pomoćnika koji je dignuo zaleđe ne može mu se prigovoriti na vođenje utakmice, naprotiv držao sve konce pod kontrolom.

Kako što smo konstatirali Jarun je na otvaranju proljetne polusezone podbacio i samo zahvaljujući mladom Savatoviću nije platio ceh u prvom poluvremenu. Cibalia s čvrstom obranom i brzom tranzicijom, većim voljnim momentom i agresivnošću nije dozvolila domaćinu da razvije svoju igru. Nakon odmora Jarun je donekle konsolidirao svoje redove, preuzeo inicijativu i da je Groznica pogodio pitanje je kako bi na kraju završilo. Abramović i Marinić koji su u igru ušli odmah na početku nastavka donijeli su domaćinu svježinu i kontrolu sredine terena.

Raul Florucz je srce Jarunove momčadi, ali on odrađuje kaznu i neće ga biti u momčadi u sljedećem kolu u Dugopolju, utakmicu je gledao iz gledališta s Matijom Fintićem koji se oporavlja od ozljede. Treneru Leki ostaje da tromog dizelaša bez turbine zvane Raul podigne do gostovanja u Dugopolju.