SportNews.hr

prava sportska priča

Igrači dragovoljca vratili su treniranju od ponedeljka. Božić je optimističan, svjestan situacije što prvenstvo počinje za par dana. Skuplja igrače na svoj igrački autoritet

Nakon dugo vremena eto nas na stadionu u Sigetu, na pomoćnom terenu s umjetnom travom trener Ivan Božić izveo je momčad na trening.

Vratari: Marić Mario, Debijađi i Jurica Lovro i Igrači: ,Bilić, Čavar, Išlić, Kobetić, Marić, Markovina, Perić, Seath, Šutalo, Vinogradac, Žutić, Zdunić, Pobi, Islamović, Marković Janković Uwem, Lenardić Čabrajić, Jukić Pistelli su s kojima trener Ivan Božić i njegov stručni stožer u sastavu Ibrahimović, Gulin, Kralj i Šešerin kreću u boj za spas. Među prinovama je Lenardić igračka klasa napadač s velikim internacionalnim iskustvom, velika nada Hajduka, U 21 reprezentativac odazvao se na Božićev poziv i dogovorio se s novom upravom u pet minuta oko uvjeta. Božić koristi svoj autoritet i koji je stekao kroz dugogodišnju igračku karijeru i na sve strane skuplja igrače, pregovara s klubovima o posudbama, maksimalno motiviran da pored svih nevolja Hrvatski dragovoljac spasi od potonuća i sudbine Zagreba. Dok nam govori o situaciji u kojoj se klub našao nakon suspenzije i štrajka, osjeća se da je duboko svjestan teške situacije, ali osjeća se pozitivni sportski optimizam.

- Tako je kako je, pred nama je jako težak zadatak, ali mi ovu situaciju koja se dogodila nećemo koristiti kao alibi, već želimo pretvoriti u dodatni motiv, a budi se i inat kod igrača, ja to dobro osjećam jer sam donedavno u svlačionici bio na drugoj strani od ove današnje. Lenardić je došao jer sam ga zamolio, sutra nam dolazi Veljača na posudbu iz Lokomotive, Aleksandar Uwem isto na posudbu iz Osijeka, Vanja Marković iz rumunjske lige čije je međunarodno iskustvo ogromno. Ako s Dinamom dogovorimo posudbu Brauna onda će se lakše disati. Samo da nije bilo ove situacije sa štrajkom i suspenzijom posložio bih ja i pripremio momčad, ali za prolivenim mlijekom se ne plače, govori nam Božić.