SportNews.hr

prava sportska priča

Bojko trener Vukovara: Napasti ćemo Rudeš, nas bi zadovoljilo i prvo mjesto, neka Rudeš bude drugi i ide među elitu, mi još nismo za nju, nismo zatražili licenciju. Rudeš posustaje u priprema, možda je Mladina u opasnosti, ali najviši rang nije upitan

Vukovar 1991 je u zaostaloj utakmici "lige 12" pobijedio Croatiju u Zmijavcima s 2:1 (2:1) i sada je na ljestvici četvrti s 27 bodova. Zaostaje za vodećim Rudešom devet bodova. Golove Croatiji zabili su Torles Knool i Zinedin Mustedanagić, ponajbolji igrači.
"Mogli smo dobiti i s većim rezultatom. Igramo uvjerljivo, sastavili smo odličnu momčad i ovo bi moglo biti naše proljeće. Pripremali smo se u Makarskoj, a ne u Međugorju, u pripremnim nastupima svladali smo Split i Dugopolje", referirao je poslije pobjede u Zmijavcima trener Miroslav Bojko.
Vukovar ima zanimljiv sastav, kombinaciju između domaćih igrača i inozemaca. Torles Knoll (25) je Nijemac koji je igrao u Slaven Belupu, Franco Sacone (21) rođen je u Santa Feu u Argentini, ima talijansko državljanstvo, tamnoputi Clemente Awounyo (24), je Ganac. Tu su i već u jesen afirmirani Robin Ruiz Gonzalez (24) Kolumbijac, s desetkom na leđima i Zinedin Mustedanagić (24), Bošnjak, državljanin BiH.
Hoće li moći igrati Vanja Pelko? U subotu smo gledali Kustošija - Zagorec (2:4) Zagorci bi da im se Pelko vrati!
"Bio je bolestan, ali on je tu, u kombinaciji je", kaže trener.
Sada je situacija ovakva: Rudeš je izgubio dvije za redom u dva dana, gol razlika je 0:5 i može se dogoditi da trener Davor Mladina padne još prije početka prvenstva. Ali Rudeš na čelu ljestvice ima devet bodova više. To je ipak previše da biste ga prestigli?, pitamo Bojka.
"Ne zanima me njihov trener, ali mi ćemo svakako napasti Rudeš. Jedini je problem što Vukovar nije podnio zahtjev za licenciju. Mi još ne želimo u najviši rang, no to nas neće omesti u naporu da osvojimo prvo mjesto. Neka Rudeš bude drugi i ide gore, nas bi zadovoljilo i prvo mjesto", poručuje Bojko
Gledali smo Rudeš u nekoliko utakmica. U Sesvetama su izgubili i nisu se osobito pokazali? Ipak, imaju dobru momčad!
"Imaju, ali mi smo ih jesenas u Rudešu trebali dobiti s tri razlike. Čekamo ih u Vukovaru 5. ožujka u 13 sati. Ne znam još kada i gdje u trećoj rundi prvenstva. To će možda biti odlučujuće", kombinira trener.
U prvom kolu nastavka u subotu 18. II Vukovar dočekuje Kustošiju koja se pojačala, no još ne igra u tom pojačanom ritmu.
"Kustošija kad nije favorit, onda je najopasnija. Nama je lakše igrati u gostima jer je naš teren dosta loš pa se lakše našim gostima braniti", upozorava trener.