SportNews.hr

prava sportska priča

Na vijest kako su Brkljača, Gurlica i Tomek pušteni iz Dinama na dvojnu registraciju u Dubravu. Proradila je markuševečka veza Šantek - Čačić, predsjednik Roko Ivanović, smatran je hajdukovcem

Proradila je Markuševečka veza, poručuje Darko Šantek, sportski direktor Dubrave Tim kabela na vijest kako će ne samo jedan, nego najmanje trojica istaknutih mladih igrača Dinama u proljetnoj sezoni igrati, ne u Rudešu, nego u Dubravi. Marko Brkljača (18) prednji vezni, Jakov Gurlica (18) stoper i, već od siječnja, Fran Tomek (20) zadnji vezni, ustupljeni su Dubravi na dvojnu registraciju. Kada govori o Markuševačkoj vezi Šantek, vjerojatno u šali, misli ne samo na logičnu suradnju između Dinama i Dubrave koja je začeta odlaskom nekoliko igrača iz Dubravine škole u Dinamovu, nego i na svoje markuševečko prijateljstvo s trenerom i sportskim direktorom Dinama Antom Čačićem. "Igrali smo zajedno u NK Markuševcu, a onda mi je Čačić bio trener u tom klubu, pa u TPK-a, danas HAŠK-u s Pešćenice", objašnjava Šantek.
To sada otvara nove mogućnosti Dubravi. Ona će već u prvom kolu nastavka prvenstva u nedjelju 19. veljače u 13 sati, protiv Dugopolja u Kustošiji, uz televizijski prijenos, igrati bitno  pojačana. Posebno su oči uprte u Brkljaču koji je prednji vezni, a upravo takav Dubravi nedostaje.
"Rudeš ima 16 bodova prednosti i nećemo ga moći dostići, ali već u u idućoj nogometnoj godini, temeljenoj na suradnji s Dinamom, pokušat ćemo prema najvišem rangu, naravno na našem stadionu", ističe Šantek.
Kada je reprezentativac Josip Juranović 2015. iz Dubrave prešao u Hajduk, predsjednik Roko Ivanović "otkriven" je kao navijač Hajduka. No, valja reći i to kako je Dinamo Juranovića mogao dobiti, ali je drukčije procjenjivao. Ivanović bio je dugo "sumnjičen", pa je to možda i blokiralo suradnju između Dinama i Dubrave ranijih godina. Šantek i Čačić srušili su tu zapreku, ako je postojala.