SportNews.hr

prava sportska priča

Trener Sunara umjesto mlađeg uveo je starijeg igrača! Rudeš se nada 3:0! Golman Marić junak je pobjede Dragovoljca. Dva 11-erca i dvojica isključena. Rudeš bez petorice. Gudelj se ženio, Rešetar je bio kum Postonjskom!

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RUDEŠ 1:0 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Sigetu. Gledatelja: 350. Glavni sudac: Matić (Osijek) 7. Pomoćni suci: Grofelnik (Valpovo) i Jurić (Osijek). Četvrti sudac: Škobić (Osijek). Delegat: Prodan (Valbandon). Kontrolor sudac: Marić (Daruvar).

Strijelac: 1:0 - Ćavar (82) 11 m.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Mario Marić 9, Marušić 7 (od 88. Mijatović -) Cruz 6, Ivan Marić 7, Žutić 6,5, Dadić 7, Ćaavar 7, Šutalo 6,5 (od 70. A. Perić 7), A. M. Jurić 6,5 (od 40. Belančić 7), Kangwanga 6,5 (od 46. Kobetić 6), Vinogradac 7 (od 70. Zdunić 6). Trener Sunara 6.

RUDEŠ: Kralj 7, B. Brajković 6,5 (od 46. Vukmanić 5,5), Pavković 6,5, Pavlek 6,5, Boršić 6,5, Pasariček 6, Srbljinović 6,5, Liklin 5,5 (od 74. Krizmanić -), R. Brajković 6 (od 46. Araujo 6), Latković 6, Borovac 6 (od 63. Doležal 5,5) . Trener Zubić 6.

Ocjna utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Mario Marić (Hrvatski dragovoljac).
Isključeni Cruz (Dragovoljac) u 40.. i Doležal (Rudeš) u 90+5.

Poslije velike pobjede Hrvatskog dragovoljca nad Rudešom (1:0) može se dogoditi da on ovu utakmicu izgubi s 0:3, službenim rezultatom. Trener Sunara učinio je fatalnu pogrešku kada je u 40. minuti izvukao iz igre 19-godišnjeg M.A. Jurića i uveo Marina Belančića koji je 12. siječnja navršio 21 godinu. Time su na terenu ostala samo dvojica Dragovoljaca mlađih od 21 godine, što propisima nije dopušteno. Ako se Rudeš žali vjerojatno će dobiti utakmicu službenim rezultatom 3:0. Premda nije govorio kao službeno ovlašten, trener Ivan Zubić prenio je trenutačnu atmosferu u klubu: "Dobit ćemo s 3:0."
Nema druge nego opisati utakmicu onako kako je doživljena. Što će bit za "službenim stolom", ako će biti, to će se tek vidjeti. Kažemo, velika pobjeda Dragovoljca. Nije to bila neka sjajna igra, nego su igrači iz Sigeta ostavili "srce na terenu", gotovo 55 minuta igrali su igračem manje, imali su protiv sebe udarac s bijele točke koji gosti nisu realizirali, a možda su neki i znali, ili osjećali za trenerov propust u 40. minuti. Kako je Dragovoljčev stoper Cruz bio isključen, trener je iz sastava povukao napadača i uveo stopera, što je bilo logično, ali ne i propisno izvedeno. Trener Krešimir Sunara, inače i sportski direktor, koji je prošli tjedan preuzeo momčad, poslije ostavke Ivana Milića, vjerojatno proživljava teške sate. Izvrsno je vodio utakmicu, motivirao igrače, pogodio sa sustavom igre i na kraju pobijedio, da bi, tko zna u kom trenutku shvatio, kako je učinio tešku pogrešku. Da nije bilo nje, zaslužio bi čistu osmicu. No, junak dvoboja i pobjede na terenu bio je vratar Mario Marić, 23 godine star, koji je prošao školu "pokojnog" zaprešićkog Intera i prošlu sezonu na nekoliko utakmica branio prvoligaška vrata Dragovoljca. Mario Marić je dugo bio u sjeni Zvonimira Šubarića. Marić je činio čuda, te je obranio i kazneni udarac Liklina u 69. minuti. Mario Marić je i kapetan momčadi, djeca iz Dragovoljčeve škole su ga poslije utakmice opsjedala, a on nije čovjek velikih izjava: "Dugo nas nije išlo, dugo smo ovo čekali." Branimir Ćavar (20) jedini strijelac, s 11 m, koji je prošao Zagrebovu školu, bio je spremnije za poruku: "Kod 11-erca odmah sam se odlučio u koji ću kut pucati. Nisam čekao zadnji trenutak."
Rudeš je igrao bez petorice: Tomislav Gudelj se ženio u Imotskom, Dominik Rešetar bio je kum na vjenčanju Igora Postonjskog, Ivan Laća i Gabriel Popović su s reprezentacijom, Portugalac Ferreira Campos je ozlijeđen. Jedino je Tomislav Srbljinović nakon ozljede trbušnog zida konačno zaigrao. Rudeš nije zabio jedanaesterac, niti iskoristio još šansi, ali njegov glavni nedostatak je taktičko ustrojstvo. Umjesto da u prvih 20 minuta visokim presingom slomi Dragovoljac, Rudeš je djelovao oprezno i bojažljivo kao da gostuje kod Dinama. Aleksa Latković, jedan od najboljih napadača Prve NL igrao je, neshvatljivo, daleko od gola. Luka Liklin ne samo da nije zabio s bijele točke nego igra i sve slabije. Rudešov gazda, tko god bio, morati će okupiti sve glavne operativce, jer ovo ne vuče na dobro. Cibalia već ima dva boda prednosti, a glavni operativac isprobava "menadžera engleskog tipa" Silvia Marića koji je, doduše, to uživo gledao dok je igrao u Engleskoj, ali taj sustav nije u stanju primijeniti ovdje. Trenerska dvojnost nema smisla. Igrači sami priznaju kako ih to zbunjuje. Operativac je već imao gaf s trenerom Matom Neretljakom. Uglavnom, ovo kako je sada u Rudešu, nije dobro.

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room