SportNews.hr

prava sportska priča

Trnju prva pobjeda, Opatija još bez njene slasti. Mladi vratar Trnja Rendulić u svom seniorskom debiju obranio penal Kukoču, uz Marića najbolji na terenu

TRNJE - OPATIJA 2:0 (1:0)

ZAGREB - Igralište Trnje. Gledatelja: 300. Glavni sudac: Kristić (Ćeralije). Pomoćni suci: Premužaj (Varaždin) i Lončar (Čačinci). Četvrti sudac: Hirš (Varaždin). Delegat: Medvedec (Split). Kontrolor sudaca: Čaljkušić (Split)

Strijelci: 1:0 - Kesse (31), 2:0 - Marić (66) 

NK TRNJE: Rendulić, Brkić (od 89 Šare), Prpić Bosanac, Marić, Ceraj, Ninčević (od 89 Baneković), Vidović (od 83 Mizić), povoljnjak (od 83 Dobrilović), Kesse, Hareši, Došen (od 61 Banić)

Trener: Danijel Pranjić

OPATIJA: Ćorić, Malinić, Jugović (od 83 Bogolin), Gavrić, Junuzović (od 46 Ajayi), Kavčić, Pejanović (od 66 Macan), Arsenijević (od 46 Jabita), Kordić-Gružić (od 83 Grbac), Lagumdžija, Kukoč-Petraello

Trener: Tomislav Čizmarević

Opatija ostaje bez slasti pobjede nakon i današnje utakmice u kojem je momčad Danijela Pranjića pobjedom 2:0 tu slast osjetila. Gosti po iskustvu rostera daleko su ispred Trnja i nevjerojatno je da se tako iskusnoj momčadi događaju takvi propusti kada su bodovi potrebni kao nasušno blago. Nesporazum kod prvog gola vratara Ćorića i stopera Kordić-Gružića je nevjerojatan, a danas je vrataru Ćoriću bio dan koji će poželjeti zaboraviti što prije jer i kod drugog zasluge su njegove, a kad tome dodamo da poklon kazneni udarac s bijele točke Kukoču je skinuo mladi Rendulić. Ako se prisjetimo da je na putu lopta prema praznoj mreži pogodila Macana s brojem devet na leđima, što je spriječilo siguran pogodak, onda je razumljiva rezignacija Zorana Bogolina, trenera pod kaznom i glavnog financijera kluba. Poznato je da je Bogolin prema igračima darežljiv, a činjenica je da mu oni u protekloj, a i početoj ovoj sezoni ne iskazuju poštovanje. Istina je da na iskustvo više se ne može nikoga dobiti, a i novci se zarađuju u svakom poslu zalaganjem, ravnodušnost sport ne priznaje. Baltazar Bogolin stariji Zoranov sin utakmicu je gledao s tribine, kao i otac, rekao nam je nakon utakmice da čeka angažman u Grčkoj.

Za razliku od Bogolina, Danijel Pranjiću je laknulo, konačno je zabilježio pobjedu. Momčad je danas pokazala htijenje i energiju nakon povučenih nekih poteza koji su se odrazili na moral i pristup. Trnje je iskoristilo sve ponuđene i stvorene prilike, a na golu je mladi Rendulić pravo otkriće, otkuda samo Pranjić i Lončarić izvlače te vratarske talente? Ako znamo da je Pranjić momčad selektirao za ligu niže onda je tim veće zadovoljstvo podizanja momčadi koja je na izuzetnoj fizičkoj pripremljenosti što je daje konkurentnost, nužnost popunjavanja nekih mjesta svjesni su svi u Trnju. Napadač, stoper i vezni su tražena roba.

Prošlo kolo smo spomenuli Marića, a to činimo i danas jer je danas uz vratara Rendulića bio najbolji igrač na terenu, poništen mu je i gol u prvom poluvremenu zbog navodnog zaleđa, a dosuđeni kazneni udarac zbog igranja rukom je pogreška glavnog suca jer jasno smo svojim očima vidjeli da njega nije bilo., sva sreća da je Rendulić obranio udarac Kukoča.

Posebno nas je razveselio susret na Trnju s Filipom Bojićem nekadašnjim igračem Trnja koji igra za prvaka Luksemburga Dudelange.

 

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room