SportNews.hr

prava sportska priča

Kardinali u Kustošiji čini se da su se posvađali. Babić iznosi zamjerke na račun Lončarevića. Trener i sportski direktor kao da ne drži do predsjednikovih igrača. Vukovar u tvrdoj borbi osvojio bod. Četvrti remi u gostima. Filipović igrač utakmice

KUSTOŠIJA - VUKOVAR 1991 0:0
 
ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 250. Glavni sudac: Jurić (Split) 6,5. Pomoćni suci: Mađerić (Koprivnica) i Pavić (Split). Četvrti sudac: Terzić (Split). Delegat: Bućan (Mravince). Kontrolor sudaca: Conjar (Osijek)
 
KUSTOŠIJA: Jerolimov 6,5, Vujnović 6,5, Smoljo 6,5, Komorski 6,5, Oreč 6,5, Menđeš 6 (od 73. Lipovac 6), Ivanković 6,5 Gogić 6,5, M. Babić 6 (od 61. Resler 6), Vukadinović 6,5 (od 61. Grgić 6), Sunday 6 (od 73. Šaronja 6). Trener Lončarević 6,5.
 
VUKOVAR 1991: Marijanović 6,5, Pariša 6,5 (od 61. Lugo Paz 6), Uwam 6 (od 46. Baltić 6,5), Jukić 6,5, Pavičić 6,5, Biljan 6,5, Radošević 6,5, Gonzalez 6 (od 84. Matar -), Filipović 7 (od 73. Mustedangić 6), Aleksić 6,5, Barišić 6 (od 73. Pelko 6). Trener Bojko 6,5.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Filipović (Vukovar 1991).
 
 
Ovo nije bila samo dva dana prije ostalih, odigrana prvenstvena utakmica sedmog kola Prve NL. Ovo je bio i događaj i zaista je šteta što na jednom vrlo borbenom i zanimljivom susretu nije postignut ni jedan pogodak. Osim utakmice reprezentacija Hrvatske i Danske danas je u Zagrebu održan i obvezni godišnji seminar trenera, a s obzirom da nije bilo drugih prvenstvenih okršaja u Kustošiji su se okupili nogometni djelatnici koji to inače ne bi mogli. Kako smo se u nedjelju na utakmici Dubrava TK - Cibalia potpuno razišli u procijenjenom broju posjetitelja, prema brojci koju je napisao delegat HNS-a Jelavić iz Splita - SportNews 70, on 200 - danas smo "obavili konzultacije"  s delegatom Vickom Bućanom iz Mravinca. On je kazao 250, SportNews 200, ali on u gledatelje ubraja i igrače, trenere i službene osobe!
To  da je borbenost bila glavna karakteristika utakmice i kako nije bilo golova ne znači da je bilo dosadno. Kustošija ima svoje razloge, dečki samo prenose ono što se događa u klubu - maksimalna borbenost - čini se da "kardinali" više nisu u dobrim odnosima. Predsjednik Vlado Babić sprema skupštinu za ponedjeljak i poručuje: "ostat ću predsjednik", što god to značilo. Ilija Lončarević, vjerojatno nema predsjedničkih ambicija, ali ni pri Svetoj Stolici ne ide uvijek glatko. Nije sve u molitvi, pa tako ni u Kustošiji. Neki interesi se ipak sudaraju. Ključeve pobjede Kustošije držao je Ante Vukadinović (20) kojega je predsjednik Babić ljetos doveo iz Zadra, a Lončarević ga nije u nedjelju postavio protiv Rudeša, iako se na vrijeme vratio sa sprovoda! Eto i zbog toga se "kardinali" svađaju. Vukadinović je mogao dvaput zabiti, a nije. Ne samo u momčadi nego ni na klupi nije bilo veznog Frana Vukelića (20) koji zna, ali nije trkački ni duelski jak. Predsjednik se čudio što ga nema, a Lončarević je razloge što Kustošija nije pobijedila našao baš u veznoj liniji: "Vezni red nam je loš. Mario Babić ne može izdržati duele. On i Mendeš previše vuku loptu i ne dodaju na vrijeme." Menđeš je, izgleda, također predsjednikov.
Što će se dalje događati valja čekati!
Vukovar 1991 može biti zadovoljniji ishodom, ne zbog toga što nije izgubio - mogao je i pobijediti - premda je njegov posjed lopte bio manji i našao se priličnoj stisci u samoj završnici susreta. Šansa koju u 19. minuti nije iskoristio Ivan Aleksić lako je rezultatski mogla usmjeriti utakmicu. Trener  Miroslav Bojko poslao je sljedeću poruku: "U svih sedam dosadašnjih utakmica pokazali smo konkurentnost. Nitko nas nije nadigrao. ravnopravni smo svima ostalima. Jedini poraz protiv Croatie i to na domaćem terenu, nismo zaslužili. Postigli smo četiri remija na sva četiri gostovanja i s malo više iskustva tu je moglo biti i poneka pobjeda."
Vukovar 1991 ima sustav i čvrstu igru, možda jedino Gonzalez nije na očekivanoj razini.