SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš je nepobjediv na domaćem terenu, premda Latković nije igrao. Kakav će to Marić biti menadžer engleskog tipa? Kustošija je propustila najbolju šansu na utakmici, Babić nije zadovoljan rezultatom, Lončarević i dalje grize

Rudeš - Kustošija 1:0 (1:0)
 
ZAGREB - Stadion u Rudešu. Gledatelja: 300. Glavni sudac: Majstorović (Split) 6,5. Pomoćni suci: Kuduz (Vrlika) i Sarić (Prugovo, Klis) . Četvrti sudac: Lacić (Split). Delegat: Tadić-Šutra (Otok). Kontrolor sudaca: Ljubičić (Osijek).
 
STRIJELAC: 1:0 - Popović (16).
 
RUDEŠ: Kralj 6,5, B. Brajković 6,5, Pavlek 6,5, Pavković 6,5, Boršić 6,5, Pasariček,5, Krizmanić 6 (od 59. Srbljinović 6,5), Liklin 6,5 (od 90. Shatri -), Laća 6,5 (od 72. R. Brajković 6), Rešetar 6,5. Popović 7 (od 59. Gudelj 6,5). Trener Zubić 7.
 
KUSTOŠIJA: Jerolimov 6, Grgić 6 (od 74. Lipovac -), Vujnović 6 (od 72. Ajazi 6), Smoljo 6,5, Komorski 6, Kozina 6 (od 46. Oreč 7), Resler 6 (od 46. Šaronja 6,5), Ivanković 6,5, Gogić 6, M. Babić 6 (od 74. Mendeš -), Sunday 6. Trener Lončarević 6,5.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Popović (Rudeš).
 
Bio je to ugodan nogometni dan. Najprije pogledati Cibaliu, jednu od favorita prvenstva i potom analizirati u ugodnom ambijentu kustošijske kuhinje, a zatim ni kilometar dalje u atmosferi najnogometnijeg zagrebačkog kvarta Rudeša, procjenjivati snagu glavnog favorita za povratak u najviši rang hrvatskog nogometa. Tko je bolji? Ako je prosuđivati po prvom poluvremenu utakmice u Kustošiji bolja je Cibalia, ako se uzme ukupan dojam, onda su u ovom trenutku podjednaki.
Rudeš je teže nego se očekivalo minimalno svladao Kustošiju koja je bila bolja nego 12. ožujka ove godine kada je izgubila s 0:2. Danas je Kustošija, pri samom kraju prvog poluvremena, imala najbolju šansu na utakmici. Bolju i od svih Rudešovih, ali je on nepobjediv na domaćem terenu. U Rudešu postoji tradicija i atmosfera gledanja utakmica. U Rudešu postoji i jedna negativna tradicija, to je okupacija s trenerima, ovdje nema sezone da se ne promijeni nekoliko njih. Rudeš nema sreće s trenerima još od 2017. kada ih je Igor Bišćan uveo u tadašnju Prvu HNL, te od dijela iduće godine kada je, u jednom razdoblju, Španjolac Hose Manuel Aira produljio  prvoligaški status. Poslije nedavne smjene Mate Neretljaka za kojega je bilo jasno da neće izdržati više od pet tjedana, opet je izabrana neka nedokazana varijanta sa Silviom Marićem kao menadžerom engleskog tipa, s prvom momčadi. Ivan Zubić je trener, ali mu je šef doduše negdašnji istaknuti nogometaš koji međutim nema ni trenerskog iskustva ni trenerske licencije. Već je bio dolazio na mjesto sportskog direktora, pa je otišao i nikad nije dano ozbiljno objašnjene. Uvijek su to bile neke fraze. Ne vjerujemo u dugi vijek ni ovog rješenja.
Rudeš ima puno igrača, ali i dosta muke s ozlijeđenima. Danas nije igrao vjerojatno najbolji igrač Rudeša Aleksa Latković, zbog posljedica udarca lopte u potiljak prošle nedjelje u Zmijavcima. Latković će idući tjedan početi trenirati i zasigurno biti spreman za nastup u Sigetu. Jednako dobar Tomislav Gudelj počeo je na klupi, tek se oporavio, ali iz nekih razloga protiv Dragovoljca neće igrati. Roberta Ćosića neće biti čitavu jesen. Dominik Rešetar još ne zabija kao u Interu. Ivan Laća na posudbi iz Dinama još se traži. U obilju igrača nema odgovarajućih zadnjih veznih. 
Ivan Zubić, trener u kombinacije s menadžerom engleskog tipa, poslije utakmice izjavio je: "U prvom poluvremenu morali smo zabiti više od jednog gola. U drugom igralo se ravnopravno. Mi smo i dalje prvi." Sve je točno, samo da se ne pokvari!
Predsjednik Kustošije Vlado Babić nije bio zadovoljan rezultatom. Trener i sportski direktor Ilija Lončarević ulaže svo svoje nesumnjivo, umijeće. I dalje grize: "Nismo dugo zajedno. Ovaj rang traži puno. Procjenjujem da se s ovim dečkima isplati raditi."
U četvrtak u Kustošiju dolazi Vukovar.