SportNews.hr

prava sportska priča

Zašto je Cibalia odigrala izvrsno prvo i prosječno drugo poluvrijeme? Karaula pomoćni trener: Bili smo cijelu noć na Vinkovačkim jesenima, krenuli ujutro u sedam i došli pred samu utakmicu. U prvom poluvremenu Dubrava kao da nije došla na utakmicu

DUBRAVA TK - CIBALIA 0:2 (0:2)

ZAGREB - Stadion u Kutošiji. Gledatelja: 70. Glavni sudac: Melnjak (Rijeka) 6,6..Pomoćni suci: Mužar (Velika Gorica) i Vitez (Kobilić). Četvrti sudac: Slunjski (Varaždin). Delegat: Jelavić (Split).Kontrolor sudaca: Grgić (Osijek).

STRIJELCI: 0:1 - Miljanić (24), 0:2 - Bubnjar (28).

DUBRAVA TK: Kakša 5,5, Radić 5 (od 46. J. Palić 6), James Okeke 5,5 (od 34. Vajdovčić 6), T. Ljubanović 5,5, T. Palić 6, Turanjanin 5,5 (od 81. Ivanović -), Agba 6, I. Ljubanović 6, Čoko 6, Žabec 5,5 (od 46. Hoić 6), Kuliš 5 (od 46. Petriško 5,5), Trener Milinović 6.

CIBALIA: Kovačević 6,5, Unušić 7 (od 83. Nikolić -), Oršolić 7, Gačić 6,5, Rugašević 6,5 (od 68. Stanić 6), Diyoke 6, Mihaljević 6,5, Bajić 6 (od 59. Šarić 6), Bubnjar 7 (od 59. Dogan 6), Jazvić 7,5, Miljanić 7 (od 46. Smajić 6). Trener Radotić 7.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Jazvić (Cibalia).

Cibalia je odličnom igrom u prvom poluvremenu pobijedila Dubravu TK u Zagrebu i ponovno istaknula svoju kandidaturu za najviši plasman. Gosti su igrali kombinatorno, s preciznim dugim loptama i povremenim visokim presingom. Dubrava TK, kako je poslije utakmice izjavio trener Milinović: "kao da moji igrači u prvih 45 minuta nisu ni došli na utakmicu." Prvu dionicu izvrsno je odigrao lijevi napadač gostiju Filip Jazvić (31) koji je u karijeri promijenio 15-ak klubova, ali je najviše proveo u Hrvatskom dragovoljcu. Jazvić nije zabio gol i nije igru iz prvog ponovio u drugom poluvremenu, no njegova predstava u prvom dijelu bila je dovoljna da osvoji naslov igrača utakmice. Desni bek Dubrave Robert Radić bio je nemoćan u okršajima s Jazvićem i na poluvremenu je zamijenjen. "Ovo je bilo naše najbolje poluvrijeme u ovom prvenstvu", nije krio zadovoljstvo Jazvić. Hvalio je i trenera Radotića, ali to čine svi igrači kad dobro ide. Zapažen bio je i desni napadač Andrija Bubnjar (25) također iskusni igrač, ali čini se kako obojici nedostaje igra tijekom cijele utakmice. Jedna dionica izvrsna, a potom samo prosjek. To bi Cibaliu moglo stajati najvišega ranga, ali bez njih ne može.
Drugo poluvrijeme proteklo je sasvim drukčije. Domaći trener Milinović izmijenio je nekoliko igrača i time dao novi impuls, dok se gostujući prerano povukao, uvodeći ipak defanzivce umjesto strijelaca, a time se predao velikom riziku. Da je Dubrava poslije 60. minute zabila gol, a i te kako je imala šansi, rezultatska prednost Cibalie došla bi u opasnost. Bilo je lijepo slušati trenera Cibalie kad je u prvom poluvremenu savjetovao svoje igrače: "Imamo puno prostora ne moramo odmah završiti." To bilo je zbog toga što su se Dubravini igrači jedva "vukli" po terenu. U drugom poluvremenu Radotić kao da je utihnuo.
Zanimljiva je bila izjava pomoćnog trenera Cibalie, legendarnog, najstarijeg, Ivana Karaule: "Do jutra smo bili na Vinkovčkim jesenima. Krenuli smo u sedam sati i došli pred samu utakmicu koja je počinjala u pet minuta prije 13 sati." Karaula se vjerojatno našalio s ovim "do jutra", ali da su krenuli u sedam nije nemoguće. Autobus nije mogao ni ući na Kustošijino parkiralište. Poslije utakmice dečki su jeli uobičajenu pizzu.