SportNews.hr

prava sportska priča

Neretljak smijenjen u Rudešu, Zubić zasad privremeni trener. Latković ima blagi potres mozga, Ćosića zbog ramena neće biti do kraja jesenske sezone

Dogodilo se onako kako je SportNews predvidio. Mato Neretljak je na kormilu NK Rudeša proveo samo pet prvenstvenih kola i danas je dobio otkaz. Presudilo je njegovo neiskustvo. U okruženju koje može biti dosta komplicirano. NK Rudeš i njegovi igrači nisu "lajbeki". Mogu biti i na vrhu ljestvice, ali to mora biti sigurno i uvjerljivo. Sjedili smo iza Neretljaka u prvom kolu u Lučkom, protiv Jaruna, kada je pobijedio s 3:1. U komunikaciji s igračima osjećala se njegova nesigurnost. Poslije su došla dva poraza na gostovanjima i dvije domaća pobjede, teške i iz jedanaesteraca, ona protiv BSK-a tek u 93. minuti. U četiri kola postignuta su samo četiri gola. Logično je, takav učinak nije bio dovoljan. Rudeš želi biti uvjerljivi prvak.
Ivan Zubić bit će novi, zasad privremeni trener. On je bio Neretljakov pomoćnik, ali se prethodno isticao kao Jurčecov i Bezerov asistent u Kustošiji. Kustošiju su Jurčec i on, iz četvrte uveli u Drugu HNL. Posljednje što je trenirao, Zubić je bio na kormilu zabočke Mladosti.
Zubić je održao prvi trening s kojeg su došle dvije nepovoljne vijesti: "Latković je u Zmijavcima dobio blagi potres mozga od udarca lopte. Kapetan Ćosić ima težu ozljedu ramena i neće ga biti do kraja jesenskog dijela prvenstva", izvijestio je trener.