SportNews.hr

prava sportska priča

Theophile golom na isteku pete minute produžetka donio pobjedu. Da sutkinja Rođak-Karšić nije grubo pogriješila pitanje je da li bi Dinamo došao do bodova

GORICA - DINAMO 3:4 (2:2)

Velika Gorica: Gradski stadion. Sudac: Zebec (Varaždin) Pomoćni suci:  Križanić (Čakovec) i Rođak-Karšić  (Podravske Sesvete) 4. Sutkinja: Martinčić (Koprivnica) VAR suci: Strukan (Split) i Perica (Šibenik) Delegat: Juretić (Split) Kontrolor suđenja: Vukić (Rijeka)

Strijelci: 1:0 - Dieye 10', 1:1 - Ivanušec 34', 1:2 - Oršić 40, 2:2 - Lovrić 42', 3:2 - Špikić 61', 3:3 - Petković 90'-11m, 3:4 - Theophile 90+5')

GORICA: Banić, Doka, Moro, Jovičić, Čabraja, Babec, Kalik (od 81. Mudrinski), Špikić (od 81. Hamad), Dvorneković (od 69. Golubickas), Lovrić, Dieye

DINAMO: Livaković, Moharrami, Theophile, Perić, Gvardiol, Ivanušec, Ademi, Jakić (od 67. Kastrati), Oršić, Petković, Gavranović

Fantastična utakmica u Gorici u kojoj smo vidjeli sve što nogomet sa sobom nosi. Sedam golova, dva preokreta, pobjednički gol u posljednjem napadu utakmice, kazneni udarac nakon grube greške pomoćne sutkinje koja je dosudila aut u korist gostiju koji je bio za domaćine, a nakon kojeg je glavni sudac dosudio kazneni udarac za Dinamo.

Sutkinju Rođak-Karšić dugo će se pamtiti po ovoj utakmici, prva nesigurnost ili nešto drugo dogodila joj se već kod vodećeg gola Gorice u 10' kada je označila da je strijelac Dieye bio u zaleđu, srećom VAR u ovakvim situacijama ima mogućnost ispraviti pogrešku i to se dogodilo. Gospođa sutkinja je označila zaleđe u drugom dijelu i Gavranoviću koji je matirao Banića, VAR provjera ovaj puta dala joj je za pravo. Ključni trenutak utakmice zbio se u 90' kada na čuđenje i vašeg izvjestitelja pokazuje aut u korist Dinama, vratar Banić se kune da on nije loptu dotaknuo, Zebec to ne uvažava, epilog znamo.

Protestirali su domaći i kod izvođenja slobodnog udarca na isteku produžetka od 5 minuta, sugerirajući da prekršaj nije bio na mjestu s kojeg se izvodi i eto baš taj ubačaj bio je koban, Theophile zabija za potpuni krah Gorice.

Treba još o utakmici reći da je Dinamo bio bolja momčad, imao je inicijativu, ali i priznati da je Gorica bila vrlo opasna u kontra udarima te da je Dieye bio u dobroj prilici u dva navrata svladati Livakovića. Još bi dodali da je doprinos Golubickasa koji je zamijenio Dvornekovića izostao.