SportNews.hr

prava sportska priča

Hrvatski dragovoljac oprostio se od 1. NL porazom, BSK-u bio dovoljan bod uzeo tri.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC-BSK BIJELO BRDO 0:2 (0:0)

ZAGREB: Stadion ŠNC Stjepan Spajić. Gledatelja:100. Sudac: Lacić (Split). Pomoćnici: Brajković (Šibenik) i Geler( Sv. Ivan Zelina). Četvrti sudac: Majstorović (Split) Delegat: Tomačić (Draganić). Kontrolor suđenja ( Strusa (Virovitica). 

Strijelci: 0:1 -Tokich (50'), 0:2 - Plazonja (54')

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Debijađi, Markovina, Amoateng(od 75' Bičanić), Čabrajić, Hanbowen Luo( Perić od 54'), Filipović, Žutić, Pistelli (od 63' Veljača), Zdunić, Marić, Ćavar

Trener: Ivan Božić

BSK: Ilija Đilas, Rudić (od 46' Župan), Sunday (od 76' Baković), Sinanović (od 57' Pecarski), Tokich, Benić, Dobrijević, Tomašević, Mišić (od 84' Sesugh) Pudić, Plazonja (od 76' Nešić)
 
U Sigetu energetska pustoš, klub se oprašta od 1. NL drugog ranga natjecanja u kojem je godinama pronalazio načine opstanka, posebno se sjećamo bravuroznih akrobacija bivšeg tajnika ZNS-a Ivice Šparavca koji je pronalazio načine ako nikako drukčije onda administrativnog ostanka kluba u 2.HNL. Nakon legendarnog predsjednika Spajića njegovo mjesto je zauzeo Ivica Perković i godinama raznom kombinatorikom klub je ostavljao u ligi, Perić njegov nasljednik vratio je Dragovoljac u najviši rang, ali plesalo se jedno ljeto, a onda je došao u pitanje nastup u proljetnom dijelu. Perić je odstupio, trener Božić je složio momčad koja je ostavila čak i dobar dojam, ali energije je nedostajalo i od sljedeče sezone crni iz Sigeta će u društvo trećeg ranga 2.NL.
O utakmici nema se što puno za reći, nervoza na početku u redovima gostiju, treba im bod, ali dojam nije dobar. Trener Krstanović ludi na svoje igrače, pokušava ih na sve moguće načine potaknuti da iskoriste letargiju domaćina koji su svjesni da im je ovo posljednja utakmica u 1.NL,nije mu uspjelo u prvom dijelu, ali po svemu sudeći u svlačionici je uspio. Tokich i Plazonja su u samo četiri minute riješili sve brige gostiju.