SportNews.hr

prava sportska priča

I Rudeš je ostao kratak za bonus, U-21 reprezentacija Kine slavila pobjedu 1:0 golom u 85' He Xiaoke

Nakon jučerašnje utakmice u Lučkom s Jarunom U-21 reprezentacija Kine u kojem je izborila u posljednjim trenutcima neodlučen rezultat danas je na Rudešu zabilježila pobjedu i tako svome savezu uštedjela više od 5 tisuća eura koji bi da su naši klubovi pobijedili završili na njihovom računu.
Ne znamo dali je dogovoreni bonus za pobjedu domaćina od 2654.46 eura samo stimulans za domaće da se mladim Kinezima suprotstave s najboljim sastavom i motivom, a možda i dodatna motivacija reprezentativcima Kine da uštede savezu novac, oni su danas igrali i borili se i na kraju pobijedili. Naši igrači su vidljivo kvalitetniji, ali mladići iz mnogoljudne zemlje voljom i zalaganjem sve nedostatke nadoknađuju što su nam potvrdile ove dvije utakmice.

Trener Rudeša Davor Mladina koji je jučer gledao utakmicu u Lučkom ostavio je nekoliko prvotimaca na tribini vjerujući da oni kojima je ukazao povjerenje mogu opravdati reputaciju plasmana u najviši rang, ali se izgleda prevario. Ljutio se u pauzi između dva poluvremena zbog propuštenih prilika izrazivši nadu u bolji ishod u nastavku riječima : "Valjda ćemo zabiti taj gol".

Kako je odmicalo vrijeme u drugom dijelu igra se sve više selila pred Rudešov gol, a gol su zabili gosti što je izazvalo eksploziju oduševljenja u taboru Kineza u 85. minuti kada je He Xiaoke zabio. Do kraja imali su gosti priliku podebljati pobjedu. Za bonus se treba jako namučiti, on se može doseći maksimalnim zalaganjem i ozbiljnim pristupom pouka je ove dvije utakmice kojima smo nazočili.