SportNews.hr

prava sportska priča

Inkerovi juniori ugostili vršnjake FC Shakhtar Donetsk. Nakon potonuća klub se diže, optimizam zrači na svakom koraku.

INKER - FC SHAKHTAR DONETSK juniori 0:4 (0:1) 

ZAPREŠIĆ- Stadion: “Ivan Laljak-Ivić” Zaprešić . Gledatelja: 70. 

Strijelci: 0:1 - Bako (1), 0:2 - Losenko (60), 0:3 - Juščenko (85), 0:4 - Mikitišen (90)

INKER: I. Mokrović Dajić, Benković, Pavlica, Montiljo, Regović, Levanić, Usmiani, Jakolić, Petek, Kojić, M. Mokrović Dajić. Još su igrali: Guljemović, Božinović, Ivankić, Kelčec, Piščak, Serdarušić, Jerković, Antolić, Perić, Kurtak.

Trener. Gondžić

FC SHAKHTAR DONETSK: Tvardovski, Buljeza, Savčenko, Drozd, Puškarjov, Sigejev, Hluščenko, Rospučko, Losenko, Bako. Još su igrali: Pohorjeli, Djemenčenko, Čujko, Udot, Dirka, Janović, Cukanov, Jušenko, Dubrovni,, Oharkov, Mikitišen, Baračenko.

Trener: Ratulutra

Srećom da je jučer popustila ljetna žega koja je trajala ovih dana tako da nije bilo teško juniorima Inkera i Shakhtara odigrati utakmicu s početkom u 16 sati. Ovo nam je prvi puta da smo se nakon potonuća kluba našli na stadionu u Zaprešiću. S osjećajem nostalgije i tuge uputili smo se u Zaprešić, prisjećajući se praćenja "diva iz predgrađa" zadnjih desetak godina, od uspona u drugoj ligi i povratka u najviši rang HR nogometa, potom naglog potonuća u jednom trenutku na rubu ispadanja u treću ligu, a nema dugo gašenja kluba. S takvim osjećajem stupio sam na travnjak stadiona “Ivan Laljak-Ivić”, a kad tamo užurbanost novih i poneko staro lice, iz kojih zrači optimizam i neka nova energija odlučnosti klub postaviti na noge. Juniorska momčad je sada glavna momčad novoga kluba koji opet nosi ime Inker, po tvornici keramike koja više ne postoji, ali nostalgija prema prošlom slavnom vremenu i odlučnost ponovo se dići iz pepela simbolično predstavlja staro ime.

Gosti juniorima su njihovi vršnjaci iz Ukrajine, prognanici iz proslavljenog Shakhtar Donetsk, u njihovoj domovini bjesni rat tako da utakmica ima simboliku,  sport je teško zatrti koliko god ga velike nevolje snašle.

Gosti su odmah u prvom napadu postigli gol što je presjeklo žuto-plave boje Ukrajine što ovoj utakmici daje još jedan simboličan detalj. Konsolidacijom redova domaćih na odmor se odlazi s tim jedinim golom prednosti iz prve minute susreta.

U nastavku dolazi do izražaja kvaliteta Ukrajinaca, Losenko na povratnu loptu neobranjivo pogađa za 2:0, a onda u finišu još dva gola. u 85 i posljednjoj devedesetoj, za kraj utakmice pune "simbola".