SportNews.hr

prava sportska priča

Drama na Hitrec-Kacianu: Dinamo zabio svih pet 11-erca. Horkaš obranio dva: jednog u igri, a drugog u seriji. Poslije sjajnog prvog poluvremena Dinamo nije zadržao neprekidnost trajanja. Odlični Gjira i Šipoš

JUNIORI: DINAMO - LOKOMOTIV  6:5 (1:1, 1:0)
 
ZAGREB - Stadion Hitrec-Kacian.  Gledalaca: 2.000. Glavni sudac: Verissimo (Portugal) 7,5. Pomoćni suci: Mota i Mortinis (Portugal). Četvrti sudac: Vučković (Hrvatska).
 
Strijelci: 1:0 - Šipoš (13), 1.1 - Falzulin (90+3).
Jedanaesterce za Dinamo zabili: Franjić, Šišoš, Rešetar, Kapitanović i Ćuže.
 
DINAMO: Horkaš 8, Hrvoj 7, Šutalo 7, Gvardiol 7, Antovski 7 (od 86. Radonja -), Franjić 7, Gjura 8, Ćuže 7, Baturina 7 (od 82. Kapitanović -), Marin 7 (od 90+3 Rešetar -),   Šipoš 7,5. Trener Jovićević 7,5
LOKOMOTIV: Botnar 6,5 (od 90+3 Kraikov 5,5), Šukharev 7, Lapšov 7, Černi 6,5, Loginov 6,5 (od 46. Osnov 7), Maglejev 7, Petrov 6, 5 (od 63. Černjakov 7) Karapuzov x6,5 (od 46. Falzulin 7,5),  Titkov 7, Josifov 7 (od 82. Turiščev -), , Sulejmanov 7. Trener Katasonov 7.
 
Ocjena utakmice 7,5.
Igrač dvoboja: Horkaš (Dinamo).
 
Dinko Horkaš (19) koji sedmu godinu igra u Dinamu, zaslužio bi više od osmice da nije skrivio 11-erac za goste u 55. minuti. Ali je taj udarac s bijele točke i obranio. U 72. minuti spasio je vrata u izvanrednoj šansi za goste. Pri izvođenju udaraca s bijele točke, poslije neodlučenog na kraju susreta, obranio je odlučujući četvrti šut.
Takav uvod, na prvi pogled, može stvoriti dojam da je Dinamo bio podređen i da je samo golman napravio pravi posao. No, nije bilo tako. U pravoj drami koje se popodne događala na Hitrec-Kacianu, Dinamo je odigrao sjajno prvo poluvrijeme, ali je pokazao i da nema stalnosti da nema neprekidnog trajanja i to ga je moglo stajati ispadanja. Ne treba zanemariti ni snagu Rusa posebice u nastavku susreta. Kao da je sam Putin sa svojim naoružanjem bio s njima. Otvorili su karte, iako su u samoj završnici imali rijetko ponovljivu sreću. Zabili su u trećoj minuti poslije osnovnog vremena.
Da Dinamo nije primio izjednačenje u posljednjim sekundama najbolji igrač dvoboja bio Marko Gjira, 19-godišnji Šibenčanin koji je 2015. pristupio Modrima. S njim u veznom redu Šibenik bi bez problema ušao u Prvu HNL, ali on misli na više, on za to ima razloga i može govoriti samo o simpatijama za trenutačnog drugoligaškog lidera. Odmah do njega išao bi Varaždinec Leon Šipoš koji će za nekoliko dana imati 19 godina i strijelac je za Dinamo iz igre (iskoristo je pogrešku). Njegov presing je ubitačan. Dvije mlade zvijezde Baturina i Ćuže ostali su dužni igre u nastavku. Baturina koji ide okomito imao je u 44. minuti šansu utakmice. Lopta je otišla pet cm pokraj vratnice.
U poluvremenu smo razgovarali s Markom Lozom, stručnjakom za mlade koji je donedavno trenirao i prvu momčad Rudeša. Lozu smo izabrali i zbog toga što  je kao trener Rudeša često kritizirao tehničku potkovanost mladih igrača koji da neobučeni dolaze u prvu ligu. Treba ponoviti da smo s Lozom razgovarali poslije prvog poluvremena u kojem je Dinamo puno pokazao. Da je to bilo na kraju dojam ne bi bio takav.
-Ugodno sam iznenađen pogotovo kvalitetom igre u zadnjoj liniji. Gvardiol i Šutalo su izvrsni. Gjira također koji igra u dubinu. U Splitu sam Baturinu gledao u špici, sada je krilo.  Dinamo igra s tri napadača, nizao je Lozo pozitivne dojmove.
Juniori u Uefa ligi sada čekaju petak da bi saznali novog protivnika.
Dinamo II je nepresušni izvor. Već u srijedu u 14 sati igra u Kustošiji protiv domaćeg drugoligaša.
-Igrat će nešto stariji igrači od ovih. Njima će to biti proba uoči utakmice s Tottenhamom u četvrtfinalu Premier league international cupa, rekao je pomoćnik sportskog direktora Dinama Marko Vukelić.