SportNews.hr

prava sportska priča

Samobor treba trenera, Sven Raić prihvatio poziv iz Gorice i ponovo preuzima Juniore!

Sven Raić preuzeo je Samobor u poprilično lošoj situaciji te uspio momčad konsolidirati, u 11 kola uspio je s posljednjeg mjesta Samobor dovesti do petog na kraju jesenskog dijela bez ijednog poraza.

Podsjetimo se da je Raić iz Gorice temeljem sporazuma o suradnji između turopoljskog prvoligaša i Zagorca iz Krapine preuzeo novog drugoligaša, da bi nakon "početnog lošeg starta" uprava Krapine u tome pronašla krivca u treneru pa je Raić ostao bez posla. Zagorec je odlaskom Svena Raića nastavio s još poraznijim nastupima da bi na kraju završio na pretposljednjem mjestu s devet bodova isto koliko ima i posljednje Međimurje čija gol razlika -23, a Zagorčeva -21. Raić je s momčadi Zagorca osvojio sedam bodova u prva četiri kola, njegov nasljednik Damir Petravić 2 u preostalih 11.

Raić je dobio poziv da se vrati u Goricu i preuzme juniore, Črnko i društvo nisu si htjeli dozvoliti da izgube trenera takvog kalibra, jer bilo je pitanje vremena kada će dobiti ponudu od nekog od klubova viših rangova. Odlaskom Svena Raića pred upravom Samobora je teška zadaća pronaći nasljednika na klupi žuto-plavih.