SportNews.hr

prava sportska priča

Dinamo izašao sa propćenjem o posljednjim događanjima!

Nakon odluke koju je donio Izvršni odbor da Antolić po izglasavanju nepovjerenje od strane Skupštine ostane u Upravi, na službenoj stranici kluba oglasio se GNK Dinamo priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

 

Imamo potrebu obratiti se javnosti, a vezano za događaje koji opterećuju normalno funkcioniranje Kluba od 12. prosinca 2022. godine, odnosno od redovne godišnje Skupštine GNK Dinamo. Želimo kroz činjenice, odbacujući sve insinuacije, laži, pokušaje difamacije i konstrukcije s različitima teorijama zavjere prisutne u javnom prostoru, objasniti svim zainteresiranima što se zapravo događa. Na sjednici Skupštine Kluba, na inicijativu dijela njenih zastupnika i bez posebno usvojene točke dnevnog reda, donesen je zaključak o tome da se provede rasprava i donese odluka o razrješenju člana Uprave GNK Dinamo g. Krešimira Antolića, s važećim mandatom zaključno s 31.05.2025. godine. Navedena odluka usvojena je većinom glasova članova Skupštine. S obzirom na to da klupski Statut isključivu ovlast imenovanja i razrješenja Uprave Kluba povjerava Izvršnom odboru, dana 19.12.2022. godine održana je sjednica Izvršnog odbora pod predsjedanjem predsjednika g. Mirka Barišića te je većinom glasova članova donesena odluka o tome da se odbija razrješenje člana Uprave. Želimo naglasiti da su, od skupštinske sjednice do danas, predsjednik Kluba, član Uprave g. Antolić i pojedini članovi izvršnog odbora koji su smatrali da ne treba provesti nestatutarnu odluku Skupštine bili izloženi različitima oblicima pritiska i difamacijama, kako bi tu odluku proveli. Sami tijek Skupštine je bio sramotan, održan u mučnoj atmosferi verbalnog nasilja i kaosa. Stoga su pojedini članovi Skupštine zatražili inspekcijske nadzore nadležnih tijela, o čemu je tijekom ponedjeljka obaviješten i predsjednik Kluba.

Želimo naglasiti da je sjedište GNK Dinamo u Zagrebu, Maksimirska cesta 128, i da Klub ima uređen sustav upravljanja, koji svaki sa svojim ovlastima, pravima i obvezama čine predsjednik Kluba, Skupština, Izvršni i Nadzorni odbor te Uprava kluba. Za zakonitost poslovnih procesa i poslovnih odluka i u formalno pravnom smislu je odgovorna Uprava Kluba. Stoga treba konstatirati da nije normalno, ali prije svega legalno i legitimno bilo kakvo odstupanje niti vanjski utjecaj i pritisak na proces donošenja odluka, osobito od osoba koje nemaju nikakvu funkciju u Klubu niti su u bilo kojem obliku poslovnog odnosa s njim.

Žao nam je i ispričavamo se navijačima što je na kraju iznimno uspješne poslovne i sportske godine, u trenutku velikih uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije, naš Klub ponovno na stranicama koje se ne bave tim uspjesima, nego nekim drugim, van institucionalnim stvarima. Svi dijelovi Dinamovog poslovnog sustava su stabilni, sva s Klubom povezana trgovačka društva kao i klupska Zaklada posluju s pozitivnim poslovnim rezultatima, broj članova u posljednje četiri godine porastao je za skoro tri puta, dogodila se velika navijačka podrška momčadi. Želja nam je nastaviti u tom smjeru, a u trenutku kada su stvoreni svi uvjeti za rješenje našeg gorućeg pitanja, izgradnje novog stadiona u Maksimiru i kada svi dionici - Grad, država i nogometne organizacije imaju konsenzus oko potrebe za obnovom i Maksimira i ukupne stadionske infrastrukture, očigledno postoje interesni krugovi kojima odgovaraju kaos i nered, i koji legalno pokušavaju zamijeniti nelegalnim. Ujedno želimo istaknuti da glavni trener prve momčadi g. Ante Čačić, njegov stručni stožer i igrači imaju apsolutnu podršku Kluba da nastave pobjedničkim putem na kojem se nalaze. Ovo nije sukob pojedinaca, nego pokušaj zadržavanja nelegalne, nelegitimne kontrole nad Klubom i njegovim poslovnim procesima. Kroz pravne i druge institucionalne mehanizme napravit ćemo sve da Dinamo ostane stabilan i po svemu uspješan sportski klub.

GRAĐANSKI NOGOMETNI KLUB DINAMO