SportNews.hr

prava sportska priča

Dubrava je izgorjela i sada je pitanje što može u Rudešu i Vukovaru. Gorica je prošla, ali i teško razočarala. Angelovski nije trener za Goricu. Njegovi savjeti svodili su se na povike: Ajmo! Dao je samo jedan taktički savjet i pritiskao na suce

DUBRAVA TK - GORICA 2:3 (1:2)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 120. Glavni sudac: Kulušić (Šibenik) 6. Pomoćni suci: Radošević (Gospić) i Kuduz (Vrlika). Četvrti sudac: Vukančić (Benkovac). Delegat: Jurina (Zabok). Kontrolor sudaca: Havaić (Koprivnica).

STRIJELCI: 1:0 - Boyan (1), 1: 1 - Vujnović (28), 1:2 - Steenvoorden (45+1), 2:2 - Petriško (75), 2:3 - Mitrović (90+2).

DUBRAVA TK: Kakša 6, Radić 6,5 (od 46. J. Palić 6), Ikenna Clement 5,5, T. Palić 6, Čoko 6,5, Agba 6, Turanjanin 6,5, Hoić 6 (od 65. Petriško 7), Boyan 6,5 (od 65. Marton 6), Gimsay 6 (od 65. Kuliš 6), I. Ljubanović 6. Trener Milinović 6,5.

GORICA: Banić 6, Steenvoorden 6,5 (od 65. Raspopović 6), Jovičić 6 (od 75. Korca 6), Krizmanić 6, Pršir 6,5, Julardžija 6,5 (od 75. Golubickas 6), Mitrović 7, Prokop 6 (od 56. Francois 6), Matuš 6, Vujnović 6,5 (od 56. Jurić 6), Ndockyt 6. Trener Angelovski 5,5.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Mitrović (Gorica).

Za Dubravu TK ova je utakmica bila s omčom oko vrata. Je li do kraja uhvaćena u stupicu vidjet će se u sljedećim prvenstvenim okršajima: s Rudešom i Vukovarom, obje su u gostima. Od toga nije moglo biti težega rasporeda. Prva od tri dionice "lige 12" je pri kraju i počet će druga. Jedna ili možda pola noge Dubrave je zahvaćeno, Dubrava je izgorjela u svom golemom naporu, nije uspjela pobijediti Goricu u Supersport Hrvatskom kupu i postići toliko sladak iskorak. Dubrava je u ovom trenutku bez trojice ponajboljih igrača: Filipa Vajdovčića, Davida Žabeca i Tina Ljubanovića, ali kad igrači pruže iznad svojih realnih mogućnosti, može biti vrlo opasna. Ide to jednom, kao danas. U subotu u Rudešu protiv domaćina koji opet igra vrhunski, ne mora biti tako i može doživjeti potop. Umorna, iscijeđena i ozljedama osakačena Dubrava dolazi na tešku kušnju.
"Žao mi je što se smo oba vodeća gola Gorice primili u sudačkoj nadoknadi vremena. Činjenica je kako smo izgubili u 92. minuti", žali se trener Damir Milinović. "Kad smo se već toliko potrošili da smo barem otišli dalje, a mogli smo. Jedna čista šansa u 87. minuti i nedosuđen kazneni udarac za nas."
Sportski direktor Dubrave Darko Šantek ističe: "ako se već izgubilo onda je bolje da to nije bilo u 30-minutnom produžetku."
Ako je Dubrava nadmašila sebe, mora se reći kako je Gorica potpuno podbacila. To je bila ona momčad koja je u subotu izgubila od Hajduka (0:1), osim Tonija Fruka koji nije bio u kombinaciji. Na terenu je vjerojatno bilo najbolje čime Gorica trenutačno raspolaže. Na žalost, Gorica je momčad bez igre i bez ideje. Sve se svodi na visoke igrače koji djeluju u prekidima, ali i primaju naivno i lako. Svaka čast Nenadu Črnku predsjedniku i visokom dužnosniku HNS-a. No, što poslije ovoga reći? Imali smo prigodu gledati utakmicu iza njegove nedavne trenerske akvizicije, aktualnog trenera Igora Angelovskog 46-godišnjeg Makedonca. Uzimamo rizik pogrešno izrečenoga suda: ali, Angelovski nije trener za najviši rang hrvatskog nogometa, pa ni za NK Goricu. Njegovi savjeti svodili su se uglavnom na povike: Ajmo... Jova, Mitre, Deni... Tijekom utakmice on je dao samo jedan taktički savjet. Njegovi pritisci na suce bili su stalni. On ima problema s hrvatskim jezikom i to nije ništa neobično, ali Angelovski stalno upotrebljava bre i brate, što ne mora, ali i može iritirati. Čak i te poštapalice ne bi bile bitne da se u njegovu izričaju prepoznaju neke nogometne vrijednosti.