SportNews.hr

prava sportska priča

Sesvete su odigrale neodlučeno u Pločama, njima se "liga 12" smiješi i bez prvoga mjesta jer Jadran neće dobiti licenciju. Ipak trener Vidović želi da sve bude sportski i Sesvete uđu kao natjecateljski pobjednik

JADRAN LP - SESVETE 1:1 (0:1)
 
PLOČE - Igralište Jadranovo. Gledatelja: 250. Glavni sudac: Pavlešić (Duga Resa) 6. Pomoćni suci: Premužaj (Varaždin) i Kuduz (Vrlika). Četvrti sudac: Sočo (Stobreč). Deegat: Puškarić (Rijeka). Kotrolor sudaca: Šimičić (Kopivnica).
 
STRIJELCI: 0:1 - Brigić (29) 11 m, 1:1 - Marić (85).
 
JADRAN LP: Margan 5,5, Kordić 6, Mirko Marić 6, Rodin 6,5, Manenica 7, Nikola Čepo 6 (od 46. Amdouni 6), Perić 6, (od 73. Glavina -), Ivano Čepo 6, Romić 6 (od 46. Raič ), Leonardo Petrović 6,5, Nikola Marić 7. Trener Krstičević 6,5.
 
SESVETE: Ilinčić 7, Mamadou 6,5, Kulenović 6,5, Laštro 6,5, Vukasović 6,5, Brigić 7, Šuart 7, Zorica 7, Leon Petrović 6,5, Abramović 6 (od 85. Kovačić -), Guja 6. Trener Vidović 6,5.
 
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Šuart (Sesvete).
 
To je zanimljiva priča! Jadran Luka Ploče, vodeći u Drugoj NL oponaša Vukovar 1991 trenutačno drugoplasirani klub "lige 12", ali nije toliko otvoren. Vukovarci iskreno kažu: nismo zatražili licenciju za najelitniji rang, još je rano, ali u ovoj "ligi 12" želimo ostvariti najviši plasman, ako uspijemo dostići ćemo i vodeći Rudeš. Neka on ide naprijed, a mi ćemo ostati u sadašnjem natjecanju. Jadran je vodeći u jedinstvenoj Hrvatskoj ligi i sasvim je logički kako želi biti prvak, no prema realnom stanju, on ne ispunjava infrastrukturne uvjete  "lige 12". Ipak u javnom prostoru komunicira se s takvom mogućnošću što odvlači pažnju od onih klubova koji te uvjete imaju. Jedan klub ulazi izravno, a drugi nastupa u kvalifikacijama. To se ponajprije odnosi na donedavne drugoligaše  Sesvete i Opatiju. Ali i druge sa sigurnim odgovarajućim stadionima poput Bjelovara i Mladosti.
Jadran i Sesvete odigrali su danas derbi utakmicu, možda i derbi prvenstva. Rezultat 1:1 je realan, te je tako Jadran zadržao prednost od četiri boda ispred Sesveta i 17 utakmicu uzastopce odigrao bez poraza. Cijelo dosadašnje prvenstvo ne zna za poraz. Njegov Nikola Marić (25) koji je igrao u više od 10 klubova prvi je strijelac lige s 15 golova. I danas je zabio, ali  je trebao biti i kažnjen crvenim kartonom u samoj završnici zbog udaranja suparničkog igrača. Sesvete su igrom u prvom povremenu bile ne putu dobiti utakmicu. U nastavku teško je bilo izdržati pritisak domaćih igrača. Iskusni i poznati igrači-strijelci Abramović i Guja nisu zabili, a bez takvoga njihovoga učinka teško se može ići do najznačajnijih pobjeda. Premda se i ovako Sesvetama smiješi povratak u "ligu 12", trener Rajko Vidović želi da to bude s osvojenim prvim mjestom. "To bi onda bilo sasvim sportski. Učinit ćemo u nastavku prvenstva sve da se tako i dogodi", kaže Vidović.