SportNews.hr

prava sportska priča

Kustošija je podbacila u generalnoj probi, nije pokazala Senegalca Foyoa i čeka ju veliki izazov u Vukovaru. Zagorec, pretposljednji u drugoj ligi, odigrao je odlično. Ima osam novih igrača i trenera Vidaka

Foto: FB NK ZagorecFoto: FB NK Zagorec
KUSTOŠIJA - ZAGOREC 2:4 (1:2)
 
ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 50. Suci: Dragašević. Brezić i S. Marić.
 
STRIJELCI: 0:1 - Kanceljak (3) 11 m, 0:2 - Adžić (34), 1:2 - Šaronja (42) 11 m), 1:3 - Smrekar (48) 11 m,  2:3 - Geljić (54), 2:4 - Adžić (60).
 
KUSTOŠIĴA: Jerolimov, Kozina, Šušković Jakopac, Olmo, Klančir, Ivanković, Borovac, M. Babić, Grgić, Geljić, Šaronja. (Krkalić, Vukadinović Tonon, Đaković, Kukoć). Trener Klingor.
 
ZAGOREC: Bruči, Landripet, Orlović, Čondrić, Junior, Harison, Dunić, Adžić, Kanceljak, Radić, Smrekar. (Vinceljak, Frinčić, Topolavac, Jug, Sanogo, Kovačić, Stiperski, Bračević, Ružak, Anre). Trener Vidak.
 
Kustošija je na prirodnoj travi svoga stadiona, tjedan dana prije proljetnog nastavka, izgubila od pretposljednje momčadi trećega ranga, Zagorca iz Krapine s 2:4 (1:2). Bio je to zanimljiv susret u kojem su domaći nastupili bez šestorice standardnih ili blizu najboljega sastava, no to nije razlog da bi se preko poraza olako prošlo. Prvo gostovanje i to protiv Vukovara neće biti jednostavno. Ono što smo željeli vidjeti bio je Senegalac Foyoa, lijevi bek, ali on je trenutačno lakše ozlijeđen. Zbog, također, lakših ozljeda nisu igrali ni Smoljo, Oreč, Stjepanović, Nikpalj i Gogić. Zabrinjavajući je opušteni ulaz u utakmicu igrača Kustošije. "Dečki su hodali, a ne trčali", nezadovoljan je izjavio trener Ugo Klingor.
Novom treneru Zagorca Perici Vidaku pristupili smo pitanjem: niste li prerano ušli u formu? Zagorec je igrao toliko dobro da se njegovo pretposljednje mjesto sa samo devet bodova, kao i posljednje Međimurje, čini nestvarnim.
"Imamo samo tri igrača od one momčadi koja je u lipnju igrala kvalifikacije za "ligu 12". To su Bruči, Landripet i Smrekar. Ostalo su novaci, sve karakterni dečki", ukazao je Vidak.