SportNews.hr

prava sportska priča

Renato Radić odstupio s predsjedničke funkcije Mladosti Ždralovi zbog dopredsjedničke u Slaven Belupu. Novi predsjednik je Vjekoslav Ćalušić zaposlenik Prime

Uzlet Mladosti Ždralovi počeo je dolaskom Renata Radića vlasnika tvrtke Prima na predsjedničko mjesto. Radić je klub doveo na zavidnu razinu poželjnu za većinu igrača, stvorio je sportsku sredinu koja je uzor mnogima, a kulminacija je izgradnja stadiona kako bi mogao konkurirati za 1.NL. Radićev rad je prepoznat, izabran je za dopredsjednika Slaven Belupa, a kako novim Zakonom o sportu dvije funkcije nisu spojive na izvanrednoj skupštini kluba odstupio s mjesta predsjednika.

Za novoga predsjednika izabran je Vjekoslav Ćalušić dosadašnji dirktor kluba koji je ujedno i zaposlenik Radićeve tvrtke Prima objavljeno je na službenoj stranici kluba:

Renato Radić je s mjesta predsjednika odstupio isključivo iz formalno – pravnih razloga, kako bi se ispunili neophodni uvjeti koje diktiraju zakonski akti.

“U klubu se baš ništa nije dogodilo. Kako je od prvog siječnja na snagu stupio novi Zakon o sportu RH, gospodin Renato Radić isključivo je iz formalno – pravnih razloga odstupio s mjesta predsjednika Mladosti. Naime, gospodin Radić je dopredsjednik Slavena Belupa, koprivničkog prvoligaša, a po novom zakonu jedan čovjek ne može obnašati dvije funkcije u sportu. To je bio i razlog što je sazvana izvanredna izborna skupština na kojoj je Renato podnio ostavku i na kojoj sam ja, kao dosadašnji klupski direktor i djelatnik u tvrtki Prima koja je u vlasništvu Renata Radića, izabrana za novog predsjednika. Inače, Renato Radić će i dalje istim žarom i istom energijom kao do sada biti prisutan u klubu kao da se ništa nije promijenilo” poručio je novi predsjednik g. Vjekoslav Ćalušić