SportNews.hr

prava sportska priča

Povezanost Mladosti Ždralovi sa Slaven Belupom najvjerojatnije su razlog odlaska Perice Ivetića stupa momčadi igrača s najbogatijom karijerom.

Perica Ivetić u Mladost iz Ždralova pristigao je 18. kolovoza 2021. Iskustvo i njegova kvaliteta je donijela Mladosti stabilnost u zadnjem redu, Ivetić ima oko tristo odigranih prvoligaških utakmica, većinu u BiH premijer ligi, od Borca, Laktaša, Veleža, Olimpika, Slobode, Sarajeva, Rudar Prijedora. Gdje god je igrao, bio je miljenik navijača zbog odnosa prema grbu na dresu, borbe za svaku loptu pišu o njemu BiH mediji, u što smo se uvjerili na dvije ovogodišnje kvalifikacijske utakmice.

Ivetić je u Ždralovima pored igranja za seniorsku momčad bio i trener kadeta s B licencom i namjerom daljnjeg stručnog usavršavanja trenutno polazi program za A licencu HNS-ove nogometne akademije.

Mladost Ždralovi nije ni ove godine uspjela u kvalifikacijama i pored respektabilnog igračkog kadra, zaustavio ih je Vukovar 1991 pobjedom u kvalifikacijskoj utakmici u Bjelovaru. Mladost Ždralovi već neko vrijeme imaju dobru suradnju sa Slaven Belupom, a ona je dodatno osnažena izborom predsjednika Renata Radića u IO podravskog prvoligaša. Kako je u posljednje vrijeme popularno proglašenje klubova nižih rangova od strane prvoligaša svojim filijalama analogno tome na nekakav način i Mladost Ždralovi su postali Slavenova. Motivi prvoligaša za osnivanje filijala su većinom zbrinjavanjem svojih kadrova, a sve češće i s dvojnim registracijama održavaju formu ili je popravljaju onim igračima koji nisu trenutno u prvom planu. Koliko su ovakve suradnje dugoročno korisne klubovima "filijalama" pokazat će vrijeme, ali jedno je sigurno to je puno lakši način organizacije sportskog pogona, da li je u konačnici isplativ zoran je primjer Orijenta u prošloj sezoni kada se jedva spasio nakon što se zamjerio mentoru Rijeci zbog odlaska Fučka u Osijek.

Perica Ivetić je po nama koletarna žrtva ovakvog trenda osnivanja filijala, ozbiljno se opredijelio nakon igračke karijere posvetiti trenerskom poslu, i u godinama u kojim je na terenu je uzor po zalaganju i autoritet mlađima čime daje sigurnost momčadi. Rastanak kluba i Ivetića bio je korektan u duhu poštovanja jednih prema drugome s kojim su obje strane bile zadovoljne.

- Nadam se da ću ostati u Hrvatskoj, da odigram sezonu dvije koliko me zdravlje posluži i završim školovanje pri HNS-u koje sam započeo, rekao nam je Ivetić kavi su mu planovi nakon za njega iznenada nastale situacije.