SportNews.hr

prava sportska priča

Hrvatski vitez i Trnje će u dvije utakmice odlučiti tko će popuniti 16. mjesto 2.NL. Ždrijebom će se odlučiti tko će biti prvi domaćin, moći će igrati igrači koji su bili registrirani na dan 15.06.22.

Telefon nam se užario od poziva nakon odluke IO HNS-a o popunjavanju upražnjenog mjesta u 2.NL koje će u međusobnom ogledu riješiti Trnje i Hrvatski vitez.

Uspjeli smo doznati da će se igrati dvije utakmice, ždrijebom će se odlučiti tko će biti prvi domaćin, termin odigravanja nismo doznali kao niti termin uzvrata. Pravo nastupa imat će igrači registrirani na dan 15.06.22., a o detaljima što s igračima koji su uzeli ispisnicu i otišli iz kluba nakon 15.06., mogu li ih klubovi pozvati da odigraju ove kvalifikacije, moraju li se igrači koji su na pripremama s drugim klubovima odazvati pozivu ili imaju li obavezu klubovi s kojima treniraju pustiti ih da igraju kvalifikacije. Što će se dogoditi ako je iz ova dva kluba otišlo toliko seniora da ne mogu sastaviti momčad? Sve su pitanja na koje nema odgovora, ali se očekuje da će u ovoj specifičnoj situaciji nastaloj odustajanjem Intera Zaprešić biti propisano da bi se izbjegla kasnija pitanja i alibiji za neuspjeh.

-U akciji sam, čekamo pravila koja ćemo nadam se dobiti što prije. Kakva budu za nas takva će biti za njih, važno je da sve protekne u sportskom duhu, mi ćemo sve učiniti da na kraju budemo u 2.NL u narednoj sezoni, rekao nam je Danijel Pranjić strateg Trnja.