SportNews.hr

prava sportska priča

Plenum 2.NL zakazan za utorak odgođen za četvrtak. Liga se širi na 20 klubova: Luka Modrić će biti sretan, njegov Zadar, Hrvatski vitez, Crikvenica, Karlovac i Trnje su unutra?

Foto: FB HNK ZadarFoto: FB HNK Zadar

Plenum klubova 2.NL (jedinstvene treće) zakazan za utorak 26. 07. odgođen je za četvrtak 28.07. javlja nam naš slavonski izvor. Već prošlog tjedna do nas je stigla informacija da je natjecateljska komisija donijela odluku da se liga proširi sa 16 na 20 klubova, o čemu nismo pisali dok se ne iskristalizira koji će klubovi dobiti bonus za popunu. Jučer u 9,30 Karlovac je igrao pripremnu utakmicu u Lukavcu koja je završila pobjedom momčadi Igora Pamića 3:2, a naš dobar poznanik nazočio je utakmici i javio nam je da je čuo kako je Pamić na sva usta govorio da će Karlovac 100%igrati u 2.NL i da je to već riješeno. Imamo i mi spoznaje koji će klubovi popuniti ligu do brojke 20 i to iz vrlo dobro informiranog izvora. To će biti gubitnici kvalifikacija Trnje i Hrvatski vitez iz Posedarja, prvak 3.HNL Zapad Crikvenica koja nije bila dobila licencu jer nije imala kadetsku momčad pa stoga nije mogla igrati kvalifikacije, sada je ima pa u novonastaloj situaciji naći će se u odabranom društvu, a pored ove tri momčadi Zadar i Karlovac kao četvrtoplasirani iz najbrojnijih trećih liga od pet koje su se igrale prošle sezone.

Da bi se liga proširila mora se dobiti suglasnost Ministarstva turizma i sporta pa je valjda iz toga razloga plenum i odgođen kako bi se procedura do kraja odradila, po našoj informaciji suglasnost nije upitna.

Ako se ostvari ovakav rasplet to će posebno razveseliti kapetana naše reprezentacije i Reala najboljeg svjetskog igrača Luku Modrića koji je posebno vezan za Zadar kojeg je krajem proteklog mjeseca posjetio podijelivši poklone polaznicima škole nogometa noseći majicu s natpisom "I ja sam dite zadarsko".