SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš bez petorice posrnuo u Sesvetama, Gudelj i Rešetar nisu zabili. Sesvete odlične. Trener Vidović na putu uvesti Sesvete u ligu 12. Sesvete za taj cilj imaju Abramovića, Guju, Barišića i Čuljaka!

SESVETE - RUDEŠ 3:2 (1:1)

ZAGREB - Igralište s umjetnom travom stadiona u Sesvetama. Gledetalja: 50. Suci: Ljeljak, Denić i Barišić.

STRIJELCI: 1:0 - Abramović (5), 1:1 - Pavković (33) 11 m, 2:1 - Barišić (47), 2:2 - Liklin (63), 3:2 - Čuljak (69).

SESVETE: Ilinčić, Mody, Kulenović, Laštro, Vukasović, Brigić, Šuart, Kuči, Zorica, Guja, Abramović. (Prša, Haoran Li, Gracin, Puček, Kovačić, Mijatović, Opačić, Čuljak, Barišić, Petrović). Trener Vidović.

RUDEŠ: Perić, B. Brajković, Ferreira Campos, Pavlek, Pavković, Shatri, T. Srbljinović, Latković, Laća, Rešetar, Gudelj. (Jelavić, Šare, Štefanac, Jordanoski, Dumančić, Saar, Pasariček, M. Srbljinović, Liklin, Araujo, Popović). Trener Mladina.

Rudeš je poslije dvije uzastopne pripremne pobjede uz gol razliku 9:1, izgubio u Sesvetama (2:3) i time pokvario svoj izvanredan dojam ulaska u sezonu u kojoj je realan njegov povratak u najviši rang hrvatskoga nogometa. S druge strane Rudeša stajao je domaćin kojemu je također cilj povratak, ali u drugi rang, u "ligu 12", gdje je do prošlogodišnje ispadanja bio jedan od najstandardnijih sudionika druge skupine hrvatskih klubova. Iako su ovo samo pripreme i njihovi rezultati ne moraju biti garancija nekoga vjerodostojnoga predviđanja, one ipak nešto i pretkazuju.
Rudeš je danas konkurirao Sesvetama bez ozlijeđenih Kralja, Boršića, Kovačevića, R. Brajkovića i Krizmanića, što može predstavljati opravdanje za poraz, ali i dokaz kako oni što su ih zamijenili još nisu na toj razini. Kad smo zaključili kako Rudešu možda ipak fali jedan vezni, pa kad se ozlijeđeni i vrate, Zubić, asistent trenera Mladine, odmahivao je glavom. Mladina je imao svoje stajalište: "Tek pri kraju susreta bio je to pravi Rudeš. Želim reći kako smo jučer imali jedan izvanredno naporan i zahtjevan trening, što samo po sebi govori o našim trenutačnim prioritetima." Premda je to točno, pripremni napori su izuzetni, to nije i jedino točno. Naime, Rešetar i Gudelj morali su zabiti u prvom dijelu, a nisu, Laća se još traži kao i Latković. Rudeš je u prvom poluvremenu zabio samo iz 11-erca. Mladinu još čekaju utakmice i to sve izvan Zagreba protiv slovenskih i austrijskoga protivnika kada se nada formu dotjerati do maksimuma.
Sesvete su trenutačno na ljestvici druge s četiri boda manje od Jadrana, ali Pločani nemaju puno nade izboriti infrastrukturnu licenciju. Sesvetama će opasniji biti Bjelovar i Belišće iako posjeduju po tri boda manje. Sesvete nismo gledali od ispadanja iz Druge HNL, dakle cijelu jesen i ovo što je danas viđeno predstavlja pravo osvježenje i kvalitetno unapređenje. Prva obrana Sesveta uspjela je zaustaviti takvu snagu Rudeša kao što su Gudelj i Rešetar, a napadači Sesveta Abramović, Guja, Čuljak i Barišić predstavljati će tešku enigmu za svakoga suparnika. Nova polusezona je iznimno važna i za trenera Rajka Vidovića. Poslije uspješne igračke karijere u desetak europskih, te kineskih i vijetnamskih klubova sada je prigodi dokazati se uvođenjem Sesveta u prvu nogometnu ligu.