SportNews.hr

prava sportska priča

Goran Drmić napušta Lučko ostavljajući iza sebe seniore na 2. mjestu, kadete i pionire pred vratima HNL-a.

Goran Drmić odlučio je napustiti funkciju sportskog direktora Lučkog doznajemo od nekih zabrinutih roditelja djece članova omladinske škole. Na poziv Drmić se javio i ljubazno nas pozvao na kavu u svoj caffe bar Dribling na Laništu u kojem smo porazgovarali o njegovoj odluci da se povuče s mjesta sportskog direktora kluba sa zapadne periferije Zagreba.

Iznad stola za koji nas je posjeo dresovi su Perišića i Josipa Drmića, Perišić je Goranov školski kolega iz Omiša, a Josip prvi rođak kojeg je upravo on doveo u Dinamo.

- Nogometna funkcija kod nas troši čovjeka, naročito ako ste na nju došli nešto dati, ja sam se u Lučkom sportskog direktora prihvatio motiviran napraviti pomak i dovesti klub na razinu koju zaslužuje, otvara temu Drmić i nastavlja

- Uspjeli smo stvoriti respektabilnu seniorsku momčad koja je zauzela drugo mjesto u jesenskom dijelu prvenstva, tri boda zaostatka za vodećim Karlovcem, što je najvažnije imamo izvanredan trenerski kadar u omladinskoj školi. Dvije momčadi bore se za najviši rang 1.HNL, kadeti i pioniri.

Zašto odlazak sada?

- Već sam rekao, trošenje u nastojanju poboljšanja sportskog segmenta je ogromno, osjećam da ne napredujemo ciljevima koje sam si zacrtao iako uprava i predsjednik nemaju zamjerke na moj rad, procijenio sam da je vrijeme za povlačenje. Zahvaljujem se suradnicima, predsjedniku Goranu Lučevu i direktoru Duji Ljevaru na ukazanom povjerenju i suradnji svih ovih dana provedenih u Lučkom. Predah će mi koristiti da napunim baterije, a koliko ću izdržati bez aktivnosti u nogometu to ne znam.
S Goranom Drmićem imali smo izvrsnu suradnju, uvijek je bio na raspolaganju, uvijek je odavao dojam da mu je stalo do korektnih odnosa s medijima i u dobrim i lošim situacijama. Nadamo se da predah neće dugo trajati, te da ćemo se susretati u nekom drugom klubu jer onih koji u klubove dolaze davati, a ne uzimati kako on kaže nema previše.