SportNews.hr

prava sportska priča

Tarasenko 19. prvenstveni gol postigao petom! Izvanrednu utakmicu na Oboju zasjenile uvrede upućene gostima, da je sudac utakmicu završio u 89. minuti bilo bi za sve bolje, njegov pomoćnik ne bi bio u prilici uvrijediti goste.

MAKSIMIR - SEGESTA 2:1 (0:1)

Zagreb - Igralište Oboj. Gledatelja: 50. Glavni sudac: Meićl (Velika Gorica). Pomoćni suci: Matić (Velika Gorica) i Batušić (Cvetković). Delegat: Ciglenečki (Sveti Križ Začretje). 

STRIJELCI: 0:1 - Tarasenko (23), 1:1 - Glavinić (66), 2:1 - Mamić (80)

MAKSIMIR: Mikulić, Katona, Kondres, Husnjak (od 62 Mršić), Mamić, Hodak (od 90 Ivković), Šurmin, Mraković, Glavinić, Večerić, Krznar. 

Trener: Zoran Santrač

SEGESTA: Jagatić, Novaković, Kopić, Desić (od 84 Pelivan), Kapac, Vučak, Tarasenko, Bumudžija, Moukachar, Od (82. Bičanić), Stojaković ( Solomun), Đurić (od 82. Knežević)

Trener: Zoran Buinac

Sumoran dan u sumorna vremena trebala je donekle otkloniti utakmica na Oboju između domaćina Maksimira i Segeste na terenu s umjetnom travom što je dodatan razlog za dobru nogometnu predstavu, a završilo je sumornim odlaskom nakon utakmice. Obje momčadi napadački raspoložene krenule su od samog početka, kod gostiju vodeći strijelac lige Tarasenko s odlučnošću da ispuni svoj cilj, dvadeset golova u polusezoni, dok u momčadi Maksimira nije bilo Medića drugog strijelca prvenstva zbog odrađivanja kazne iz prethodnih kola što nam je bilo žao. Već u samom početku nije priznat gol Hodaka zbog zaleđa što je bio okidač za podizanje negativnih emocija na domaćinskoj tribini, skakalo se na svaku sudačku odluku, a tome je doprinos dao i neujednačen kriterij glavnog suca, žuti kartoni su sijevali kad i nisu trebali, a izostali kada bi igrač dao ga sam sebi, ali sve je potisnuto i ostalo u sjeni izvanredno brze igre obje momčadi, lopta se brzo prenosila ispred jednog do drugog gola.

Tarasenko se najbolje snalazi nakon ubačaja iz kornera i petom posprema loptu iza leđa Mikulića, ovakva reakcija iznenadila je iskusnog Krznara. Devetnaesti gol vodećeg strijelca lige donosi oduševljenje gostujućoj tribini, a domaćinskoj još veću negativnu energiju prema svakoj sudačkoj odluci, a što je kulminiralo po završetku poluvremena, samo kakvim su psovkama ispraćena sudačka trojka u svlačionicu, spominjao se tu i Karlovac i još koješta. U pauzi Ratko Ninković nekada trener Maksimira hvalio je utakmicu i igru obje momčadi, posebno se osvrnuo na Segestu riječima da još nikada od kada prati hrvatski nogomet nije ju gledao bolju, ali je izrazio sumnju da će izdržati ritam cijelu utakmicu.

U drugom poluvremenu Maksimir se postavio još više prema naprijed, stiskao je, pritisak je bio veliki, kako na terenu, tako na klupi s rezervnim igračima i tribini s domaćim navijačima, emocionalni naboj je bio veći nego na sinoćnjoj utakmici Srbije i Švicarske. Otpor gostiju je slomljen u 66. minuti golom Glavinića. Oniži vratar gostiju Jagatić briljirao je, ali je kapitulirao u 80. golom Mamića.

Nakon vodstva domaćina utakmica ulazi u onu fazu koju bi najradije zaboravili sa željom da joj nismo ni nazočili. Domaćini su svaku priliku koristili za zadržavanje i odugovlačenje, nervoza se premjestila i na obje klupe, pa je tamo zaiskrilo među onima koji bi trebali biti najtrezveniji. Posljedica teških riječi nakon što gostujući igrači nisu u duhu "fer-playa" vratili loptu nakon prekida domaćinu, gostujući trener Zoran Buinac je u prvoj minuti sudačke nadoknade isključen zbog napuštanja svog prostora, mirno je napustio teren. Verbalni okršaj se nastavio po nama potpuno bezrazložno od strane nekih pojedinaca koji su ga napali, a kulminacija neukusa i atmosfere je nastala kada je prvi pomoćni sudac Matić predstavniku gostiju uputio opasku kojom je većina ostala zapanjena: " Trebao vas je potres još više pogoditi kakvi ste" olako je izgovoreno čovjeku za kojeg smo doznali da još danas živi u kontejneru, hrvatskom branitelju čiji je brat položio život da danas u miru možemo igrati i gledati nogomet. Tako unatoč vrhunskoj predstavi nogometaša i sasvim zasluženoj pobjedi domaćina ostajemo pod dojmom ispada u stilu emotivnog sraza Srbije i Švicarske i zgražajućeg "folklora" o kojem se danas priča s tom razlikom da je ovdje nedopustivo po nama nasrnuo Hrvat na Hrvata!