SportNews.hr

prava sportska priča

Mato Stanković smjenjen! Marinko Mavrović novi je izbornik futsal reperezentacije.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, koji je razriješio dužnosti dosadašnjeg izbornika najjače hrvatske futsalske vrste, Matu Stankovića, za novog izbornika imenovao je Marinka Mavrovića.

Marinko Mavrović popularni "Buraz" dočekao je ono što mu je odavno pripadalo, a to je da vodi najbolju Hrvatsku futsal vrstu. Marinko je s bratom Zdravkom nastupao za Uspinjaču, bili su burazi reprezentativci, a igrali su u nekoliko naših klubova i svugdje su bili omiljeni i ostavili trag.

Marinko je kao igrač s Uspinjačom bio viceprvak Europe, a s U 19 Hrvatskom reprezentacijom na Europskom prvenstvo u Litvi ostvario je povijesni uspjeh osvojivši srebro. Mavrović je bio pomoćnik i dosadašnjem izborniku Stankoviću.

-Zahvaljujem se vodstvu Hrvatskog nogometnog saveza na ukazanom povjerenju, nadam se da ćemo okrenuti novu stranicu hrvatske futsalske reprezentacije. Čekaju nas kvalifikacije za Europsko prvenstvo, uoči kojih ne treba bježati od odgovornosti. U skupini smo s Danskom, Albanijom i Ukrajinom i bio bi neuspjeh da se ne plasiramo na Euro. Vjerujem da nas poslije toga očekuju i uspješne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, rekao je Marinko Mavrović za službenu stranicu HNS-a

Mavrović jako dobro poznaje mlađe igrače s obzirom na to da je mnogima bio izbornik u U-21 reprezentaciji.

-To je bila generacija Postružina, Horvata, Đuraša, Čekola, Perića, Luke Sutana… Poznajem te igrače u dušu, oni poznaju mene, vjerujem da ćemo dobro surađivati. Ova aktualna generacija u svakom slučaju nije rekla zadnju riječ, vjerujem u te igrače i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Na žalost, reprezentaciji se nedavno dogodio nesretni poraz od Češke, šteta je da jedna tako kvalitetna reprezentacije nije otišla na Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da će uspjeti u sljedećem pokušaju.

Marinko Mavrović s bratom Zdravkom vodio je 2012 i 2013. godine kadetsku momčad Fusia na Fusio Futsal Cupu koji je zabilježio pobjede protiv renomiranih brazilskih momčadi 2012 Fusio je pobijedio Praia Clube iz Uberlandije, a 2013 i Minas Tenis iz Belohrizontea. Minas Tenis je u oba izdanja bio finalist, a Praia Clube pobjednik 2013. g.