SportNews.hr

prava sportska priča

Futsal dobio još jedno mjesto za trening. Play2day zamijenio je teren s umjetnom travom novim koji pruža mogućnost za više sportova.

Koronavirus potpuno je zaustavio sportske aktivnosti, kako one profesionalne tako i rekreacijske. Sportski objekti su prazni, zatvoreni, a vlasnici u brizi svakodnevno zbrajaju gubitke željno iščekujući kada će moći nastaviti s aktivnostima. Play2day koji su pokrenuli kinolozi s desetogodišnjim iskustvom ovo vrijeme je iskoristio da zamjene umjetnu travu u objektu u Havidićevoj ulici s novom multifunkcionalnom koja im daje veće mogućnost usluge Sportaonica kroz koju se provodi univerzalna sportska škola za djecu svih uzrasta.

-Gimnastika, atletika, odbojka, nogomet, košarka, rukomet, koturaljkanje, orijentacijsko trčanje, kuglanje, aerobic, ritmička gimnastika, badminton, sportsko penjanje, dio borilačkih sportova, hokej te tenis su sportovi koji nam pomažu u svakodnevnom igranju s djecom kako bi im osigurali pravovremeni razvoj motoričkih sposobnosti u njihovom djetinjstvu, govori nam Emil Lordanić jedan od četvero iz stručnog tima koji su osmislili ovaj program.

- Odlučili smo promijeniti umjetnu travu s podlogom na kojoj možemo provoditi naš program u više sportova. Izabrali smo Gridcourt multifunkcionalnu podlogu na preporuku nekoliko poznanika iz futsala, a koja pruža mogućnosti za većinu sportova koje provodimo kroz naš program Sportaonice, pored toga sada možemo koristiti ovaj prostor i za organizaciju rođendana uz sportske aktivnosti. Riješili smo se i granulata što je sa terenom s umjetnim travom bio veliki problem i ograničenje korištenja prostora, nadovezao se Borna Eljuga.

Futsal je dobio još jedno mjesto gdje je moguće trenirati, objekt u Havidićevoj 24 u Dugavama zimi se grije, a i veliko vlastito parkiralište daje mogućnosti organiziranja klubovima turnira i natjecanja pogotovo za mlađe uzraste. Kako su nam rekli u Play2day naći će se i neki termin za rekreativce, samo da prođe ovo ružno vrijeme koronavirusa.