SportNews.hr

prava sportska priča

Bez potpore grada Zagreba i 6. izdanje Zagreb Winter Cupa. Vedran Prga: Aplicirali smo za potporu, odbijeni smo, ali je fantomska udruga za naš turnir pokupila 15.000 kuna

Foto: Djuka / Presica ZWCFoto: Djuka / Presica ZWC

Ovoga vikenda pred nama je 6. izdanje Zagreb Winter Cupa, futsal turnira koji je podjednako omiljen kod nogometne mladeži i žena. Povodom toga održana je presica na kojoj su o turniru govorili, Vedran Prga predsjednik Organizacijskog odbora turnira, Filip Mamić aktualni osvajač U-19 kategorije s ekipom BTP Sesvete te Andrea Valušek aktualna osvajačica turnira ŽMNK MC Plus – Poliklinika Ribnjak.
- Zagreb Winter Cup najmasovniji i najcjenjeniji je futsal turni u kategorijama U-17, U-19 i U-21, a posebno ističem ženski dio turnira koji ima međunarodni karakter čija lista sudionika još nije zaključena jer očekujemo potvrdu ekipa iz Italije i Mađarske. Ukupno će ove godine na turniru u svim kategorijama nastupiti 80-tak ekipa. Morali smo u kategorijama mladeži mnoge ekipe odbiti zbog toga što nismo mogli osigurati dvorane jer nije bilo razumijevanja u gradu Zagrebu. Aplicirali smo na natječaj koji Grad raspisuje, predali svu potrebnu dokumentaciji i nismo polučili nikakav uspjeh, ali naknadno sam doznao da je za projekt Zagreb Winter Cup ipak dodijeljeno 15.000 kn ne nama, koliko sam uspio doznati radi se o nekakvoj fantomskoj udruzi, rekao je Vedran Prga

Filip Mamić govorio je koliko je mladim nogometašima važan ovaj turnir, pored dobre organizacije istaknuo je i dobru medijsku praćenost. I Andreja Valušek koja nosi titule najbolje igračice i strijelca turnira članica aktualnih prvakinja ŽMNK MC Plus – Poliklinika Ribnjak ističe da je ZWC turnir njoj najdraži i na kojem većina djevojaka najradije nastupaju, a i konkurencija je jaka što je dodatni motiv i posebno zadovoljstvo osvojiti ga.

Posebno nas je šokirala činjenica da je sredstva od 15.000 kuna dobila nekakva udruga koja nema veze s turnirom i kako je uopće moguće da se to dogodilo zamolili smo Vedrana Prgu da nam ako ima saznanja još nešto o tome kaže.

- Ni meni nije jasno kako je to moguće. Postavljam si pitanje nije li se isto događalo prethodnih godina. Ove sam saznao slučajno jer mi je dojavio jedan prijatelj. Nemam volje istraživati, jer ionako to je uzaludan posao, samo mi je žao jer s tih 15 tisuća mogli smo zakupiti termine u dvoranama pa bi i oni koje smo odbili imali priliku nastupiti na turniru.