SportNews.hr

prava sportska priča

Turnir limača će u Kurilovcu biti i to kao i uvijek trećeg vikenda lipnja, naglašeno je u priopćenju IO NK Kurilovec

IO NK Kurilovca reagirao je priopćenjem na našu objavu da se 12. izdanje "Alpas Cupa" neće igrati na terenima NK Kurilovca kako nam je rekao vlasnik Vegoi Sporta d.o.o. 

Priopćenje prenosimo u nastavku:

Službeno reagiranje NK Kurilovec na tekst na portalu Sportnews dana 24.11.2022.g. pod naslovom „12. Alpas cup 2023. neće se održati na terenima u Kurilovcu. NK Kurilovec je promjenom opreme prekinuo suradnju s Vego sportom organizatorom turnira“
Turnir limača će u Kurilovcu biti i to kao i uvijek trećeg vikenda lipnja
Iznimno cijeneći dosadašnju uzornu i uspješnu suradnju našeg kluba s portalom Sportnews nemalo smo ostali zatečeni tekstom o našem međunarodnom turniru Limača koji se na terenima ŠRC Udarnik u Kurilovcu odigravao pod nazivom „Alpas cup grada Velike Gorice – Kurilovec“, a da cijenjeni novinar Đuka nije kontaktirao nikoga od odgovornih osoba kluba da se i NK Kurilovec izjasni o spomenutoj temi.
Dakle, krenimo redom. Organizator međunarodnog turnira limača od prvoga je dana jedino i isključivo bio NK Udarnik, a sada promjenom imena kluba NK Kurilovec. Vego sport sa svojim sportskim brendom Alpas bio je jedino suorganizator turnira koji je osiguravao nagrade za najuspješnije momčadi (desetak peharčića i šest kompleta medalja) te znatno pridonio u pozivanju na turnir momčadi iz inozemstva. Sve troškove turnira, ali baš SVE troškove, snosio je i podmirivao naš klub od kojih su najveći svake godine hotelski smještaj i prehrana svih inozemnih i većine momčadi iz Hrvatske koje su bile zbog udaljenosti prisiljene na hotelski smještaj u Velikoj Gorici. Pomoć u tim troškovima nesebično su nam svake godine kroz pokroviteljstva pružali i dali Grad Velika Gorica, HNS, župan Zagrebačke županije, sportske i turističke zajednice Velike Gorice i Zagrebačke županije, te niz velikih i malih sponzora koje je isključivo pronalazi sam klub iz redova svojih osobnih prijatelja i simpatizera kluba.
Vrlo je nepristojno gledati u tuđi novčanik i brojati tuđe novce, a nadasve je licemjerno spominjati nekakvu zaradu kluba od cca 2,5 mil kn. Moguće je da su to bili ukupni bruto prihodi turnira u svih 11 godina njegovog održavanja pod imenom „Alpas cup“, samo moguće, ali vlasnik Vego sporta kao naš dojučerašnji partner i suorganizator turnira zaboravlja da su minimalni troškovi turnira svake godine cca 150 tisuća kn, samo više. Na kraju krajeva, ako je netko imao financijske koristi od svoje prezentacije na tom turniru, a potom i prodaje opreme sportskog brenda kojeg zastupa, onda je to naš dojučerašnji suorganizator. I neka je imao koristi jer smisao svakoga posla u slobodnom tržišnom gospodarstvu je rad i zarada.
Nadalje, u samoj pripremi tog turnira, koji se svojim značajem izborio da bude i u kalendaru natjecanja HNS-a i UEFA-e, a koje traju cca devet mjeseci, sudjeluju svi članovi izvršnih tijela kluba. Nekoliko dana prije turnira, na samom turniru i nekoliko dana po njegovom završetku angažirano je više od 60 volontera koji besplatno i s ljubavlju za klub sudjeluju u pripremi igrališta i cijelog SRC-a Udarnik, provode natjecanje i sve ostale aktivnosti na turniru, te na kraju čiste kompletan prostor sportskog centra. Nemali broj članova kluba za sudjelovanje u pripremama i samoj provedbi turnira uzima i po nekoliko dana godišnjeg odmora kako bi pomogli klubu u organizaciji tog najvećeg i najznačajnijeg događaja u Kurilovcu.
Zaključno, naše ja apsolutno pravo kao kluba sklopiti ugovor o dobavljaču opreme kako nama najviše odgovara i s dobavljačem koji nam nudi kvalitetu i najpovoljnije uvjete, te je neprofesionalno od odgovorne osobe dosadašnjeg dobavljača opreme javno komentirati našu odluku o kojoj smo ga ljudski i profesionalno korektno izvijestili na upriličenom radnom sastanku, a nakon jednoglasne odluke Izvršnog odbora NK Kurilovec o promjeni dobavljača sportske opreme. Za tu odluku izvršna tijela kluba odgovorna su samo i isključivo članovima Skupštine kluba i nikome drugome. Ružno je i zlobno spominjati našeg novog dobavljača sportske opreme i suorganizatora turnira limača i vezati ga uz jedan od entiteta u susjednoh BiH jer je sjedište poduzeća s kojim smo uspostavili suradnju u Zagrebu, a najveći dio opreme šiva se u Hrvatskoj.
Najvažnije, turnir limača u Kurilovcu se igrao i prije Alpas cupa i igrati će se i ubuduće. 12. međunarodni turnir limača pod nazivom „Kurilovec cup grada Velike Gorice“ igrati će se 17. i 18. lipnja 2023. godine uz financijske pokrovitelje svih pet igrališta (arena) na kojima se istovremeno odigravaju utakmice turnira. Na završnom turniru (op. nekoliko godina unazad igra se i kvalifikacijski turnir zbog iznimno velikog interesa brojnih klubova za sudjelovanje na istome) opet će nastupiti 40 respektabilnih momčadi iz svih krajeva Hrvatske i nekoliko europskih zemalja. 600-tinjak klinaca i njihovih roditelja opet će puna dva dana uživati na našim sportskim terenima u nogometnoj igri i nizu drugih pratećih atraktivnih sadržaja, a za sve to će se pobrinuti uz naš Grad Veliku Goricu, kao najvećeg i najznačajnijeg financijskog i logističkog pokrovitelja turnira, svi članovi izvršnih tijela NK Kurilovec i „vojska“ naših članova, navijača, simpatizera i volontera.
S poštovanjem,
Izvršni odbor NK Kurilovec