SportNews.hr

prava sportska priča

12. Alpas Kup 2023. neće se održati na terenima u Kurilovcu, NK Kurilovec je promjenom opreme prekinuo suradnju s Vego Sportom organizatorom turnira.

Vego Sport zastupnik Alpasa za Hrvatsku davne 2009. godine pokrenuo je Alpas Cup za kategoriju U 11 koji je izrastao u najveći i najpriznatiji Europski turnir ove kategorije. U dosad 11 izdanja u posljednjih 13. godina na terenima NK Kurilovca u istoimenom naselju Velike Gorice prodefilirale su momčadi: Juventus, Sturm, GAK, Red Bull Salzburg, Austria, Sparta, Slavia, Legia, Hannover, Red Bull Leipzig, HSV, Hertha, Ferencvaros, Ujpest Dosza, Universitatea, Cluj, Pecs, Sporting, Crvena Zvezda, Partizan, Sarajevo, Željezničar, Olimpija, Maribor, Krško, Bayswater Sporting i Subiaco (Perth) uz naše mnogobrojne predvođene Dinamom i Hajdukom.

Na terenima NK Kurilovca u vrijeme turnira prodefiliralo je mnoštvo posjetitelja, uz igrače i trenere tu su se našli roditelji, a postalo je uobičajeno da se vodstva zagrebačkih i klubova okolice susretnu za vrijeme turnira i razgovaraju o problemima i dogovaraju strategiju njihovih rješenja. Turnir je u posljednje vrijeme postao izuzetno medijski zanimljiv, od internetskih medija sve do TV nacionalnih. Kako svakoj lijepoj priči dođe kraj tako je prema najavama i ovoj što se tiče Kurilovca, dvanaesto izdanje neće se održati na terenima NK Kurilovca iz bizarnog razloga. Vodstvo Kurilovca je otkazala Vego Sport d.o.o. tehničku suradnju i opremu marke Alpas po kojoj se turnir i zove, zamijenila novim iz Bosne i Hercegovine, pobliže iz Republike Srpske kako nam je rekao vlasnik i idejni začetnik Alpas Cupa Damir Golubić.

Alpas Cup je u nogometnom EU okružju postao brend za koji su zainteresirani izvan granica Hrvatske, tako su se neki putem našeg portala raspitivali o mogućnosti organizacije u Austriji.

- Istina je 12. izdanje Alpas Cupa neće se održati u Kurilovcu, ali ćemo ga zadržati na području Grada Velike Gorice. Uskoro ću imati sastanak s gradonačelnikom Ačkarom na ovu temu. Meni je neobjašnjiva odluka vodstva NK Kurilovca o prekidu suradnje s Vego Sportom, nakon svega što smo zajednički postigli, a i u dosadašnjih 11 izdanja klub je imao i financijsku korist 2.500.000 kuna. Razumio bih da je novi dobavljač za roditelje polaznika nogometne škole povoljniji, ali prema mojim informacijama 30% je skuplji od uvjeta koje su imali s nama, ogorčeno komentira odluku Kurilovca Golubić i nastavlja.

- Nama pristižu priznanja od svih klubova, a kad vam jedan Sporting čestita na organizaciji i izrazi želju za ponovnim dolaskom onda je to potvrda da smo učinili veliku stvar i upisali Kurilovec na nogometnu kartu Europe. Nije mala stvar kada vas jedna TV kuća s nacionalnom koncesijom u prime time predstavi gledateljstvu.