SportNews.hr

prava sportska priča

KNP Fusio prvi prvak Hrvatske u nogometu na pijesku, druga Pula nije došla na završnicu, Pješčanoj Oluji treće mjesto.

Završilo je prvenstvo Hrvatske u nogometu na pijesku, Fusio je prvak, Pula koja se nije pojavila na završnici je druga, dok je Pješčana Oluja bila bolja od Umaga u borbi za treće mjesto. Beasal Gorovo iz Opatije je zauzeo peto mjesto pobijedivši Varadero u najljepšoj utakmici cijelog prvenstva, bila je to prava poslastica koja je pružila sve ono što nogomet na pijesku čini toliko atraktivnim i najbrže rastućim sportom na svijetu.

- Žao nam je da nismo igrali finale doigravanja s Pulom koja je izvrsna momčad, pobijedili su nas u trećem kolu 4:3 i spremali smo im uzvratiti i dokazati kako igramo najbolji nogomet na pijesku. Sretni smo zbog osvojenog prvenstva i zahvaljujem se svim svojim dečkima na zalaganju i svom odricanju koje su dali kako bi stigli do ovog cilja. Svima nam je izuzetno drago što je nama pripala čast biti prvim Hrvatskim prvakom nogometa na pijesku, rekao je Emanuel Benković trener i igrač Fusia koji danas nije nastupio u utakmici s Umagom zbog ozljede koju vuče od samog početka prvenstva.

Emil Midžić kapetan i predsjednik Pješčane Oluje nije skrivao sreću zbog trećeg mjesta:

- Strpljivo smo gradili momčad i privikavali se na igru na pijesku, naša dobitna kombinacija je spoj mladosti i iskustva. Naši mladići su danas briljirali, a nismo pokleknuli i kada smo gubili 4:1, na kraju smo preokrenuli i znali smo da će se Umag umoriti s deficitom na klupi.