SportNews.hr

prava sportska priča

Odigrana su dva kola 1. lige nogometa na pijesku u uvali Stela Maris u Umagu. Fusio i Pula na čelu tablice sa maksimalnim brojem bodova

Nakon što je na istom pješčanom terenu 2013. godine odigran prvi FIFA turnir na pijesku, Umag je u uvali Stela Maris ugostio šest Hrvatskih klubova nogometa na pijesku. U subotu 14.08. odigrana su dva kola 1. Hrvatskog prvenstva nogometa na pijesku.

Umagu domaćinu i Pješčanoj Oluji iz Zagreba pripala je čast da odigraju prvu utakmicu, a kapetanu Pješčane Oluje Emilu Midžiću da izvede početni udarac, što na kraju njegovom timu nije donijelo prednost, Umag je slavio pobjedu 11:3.

U nastavku igrao se dopadljiv nogomet na pijesku uzevši u obzir činjenicu da se većina igrača prvi put susrela s pijeskom, što još jednom potvrđuje da smo nogometna nacija, mala zemlja velikih nogometnih uspjeha. Fusio je pobijedio KNP Beasal Gorovo iz Opatije s 11:3, a u trećoj utakmici Pula Varadero iz Zagreba 6:4.
Poslije podne u drugom kolu prikazan je puno kvalitetniji nogomet, Pula je na žalost domaćih navijača pobijedila Umag 6:3, u najuzbudljivijoj utakmici Pješčana Oluja koja je i najstarija momčad na turniru s dvojicom mladih juniora Gorice nakon početnog vodstva Gorova 3:0 uspjela preokrenuti rezultat u svoju korist i pobijedila sa konačnih 9:7. U posljednjoj utakmici turnira Fusia i Varadera zaiskrilo je pa su kapetan Fusia Benković i vratar Varadera Vrbanić opravdano dobili crvene kartone. S koliko strasti su igrači ušli u prvenstvo pokazuje upravo isključenje i sukob Benkovića i Vrbanića jer su oni bili suigrači s netom završenog turnira u Italiji na kojem su zastupali boje Hrvatske. Njihov sukob se nastavio i nakon što su napustili teren. Vrbanić izvrstan vratar koji je pokazao na ovom turniru da je savladao neke vještine vratara nogometa na pijesku golom u ovoj utakmici i Benković, zasigurno ovog trenutka najbolji Hrvatski igrač na pijesku, lider i strateg koji je u vrlo kratkom vremenu proniknuo u srž ove igre, nadamo se da će pronaći snage hladne glave izgladiti nesporazum za dobrobit razvoja nogometa Hrvatskog na pijesku. Fusio je u ovoj utakmici pobijedio 7:3 čime je zasjeo na čelo tablice sa 6 bodova koliko ima i Pula na drugom mjestu.