SportNews.hr

prava sportska priča

Veća želja i iskustvo središtu Split donijelo pobjedu u finalu. NS Zagreb ima generacijsku smjenu i nema lidera momčadi.

NS SPLIT - NS ZAGREB 3:0 (1:0)

SISAK - Gradski stadion. Gledatelja: 100. Glavni sudac: Oliver Romić Pomoćni suci: Filip Đerđ i Marko Reljan. 4. sudac: Domagoj Kečinović. Delegat: Dražen Frklić

STRIJELCI: 1:0 - Ribičić (30), 2:0 - Vuković (77), 3:0 - Vodopija (81), 

NOGOMETNO SREDIŠTE SPLIT: Barbić, Raić, Andrić, Gilić-Kuko, Lazarevski, Zovko (od 72 Vodopija), Šalinović, Marić, Čupić (od 72 Vuković), Škarić (od 65 Katić), Ribičić (od 53 Plavša)

Izbornik: IVAN GUDELJH

Stožer: Goran Proleta, Jure Čulina, Ivan Matić, Igor Gudelj, Mateo Bebić

NOGOMETNO SREDIŠTE ZAGREB: Zrinšćak, Deak, Kondres, Ćavar (od 74 Šipuš), Pizzitola (od 58 Humeljak), Sedlaček (od 58 Grozdek), Colarić D., Darojković , Ćosić, Ribar (od 46 Colarić J.), Grdenić,

Izbornik: SRETEN ĆUK
Stožer: Mile Buinac, Stjepan Bašić, Franjo Kučko, Igor Gec, Zlatko Šepović, Damir Stipković, Željko Štulec

Središte Split predstavljat će Hrvatsku u Kupu Regija nakon pobjede u finalu s 3:0 nad NS Zagreb. Splićani su tijekom cijele utakmice imali veći voljni pristup i uz nekolicinu evidentno iskusnijih igrača od mlade u nastajanju momčadi Središta. Središte Zagreb je dodatno bilo hendikepirano u momčadi s dovoljno neoporavljenim Domagojem Colarićem koji je izdržao cijelu utakmicu s bolovima.

Ćuk stvara novu momčad, smjena generacija uzima svoj danak u stožeru je bio i dugogodišnji kapetan Štulec koji je bio lider one pobjedničke ekipe koja je u Istanbulu bila Europski prvak regija amatera i upravo ovoj momčadi nitko nije iskazao liderske ambicije, Krznar ima iskustvo iz Maksimira, ali danas zbog obaveza nije ga bilo u momčadi.. Nekolicina novih u reprezentaciji središta Zagreb pored mladosti nije se snašla nenaviknuti su nositi se s ovakvim načinom organizacije igrei odgovornosti, sazrijevanje je proces pa će stručni stožer na čelu s izbornikom morati pokušati pronaći im zamjene kako bi se središte Zagreb vratilo se na staru poziciju.

Središte Split ostavilo je dobar dojam, njegova momčad ima energiju južnjačkog mentaliteta i po prikaznoj igri ne bi trebala imati problema u kvalifikacijama za odlazak na završni turnir. Jako bi nas veselilo kada bi ponovili uspjeh Zagreba, a uz još popravak nekih segmenata to bi mogli i ostvariti.

Igračko otkriće turnira je Grdenić iz središta Zagreb igrač Kurilovca, ovaj mladi talentirani igrač kojeg pored hitrine krasi i srčanost i danas je bio najbolji pojedinac svoje momčadi, dobar otraga, koristan naprijed, potencijal za kojeg bi se uskoro mogli otimati prvoligaši.

Organizacija turnira bila je na visokoj razini, Sisak je kolijevka hrvatskog nogometa i to se osjeća u svakom segmentu, na stadionu u Sisku stanuje nogomet rekao bi Mile Bujinac koj nam je bio izvanredan domaćin finala.