SportNews.hr

prava sportska priča

Tko će umjesto Gračana preuzeti U 21 reprezentaciju? Spominju se Jakirović, Bišćan i Tomić kao najozbiljniji kandidati.

Foto: Djuka / Sergej JakirovićFoto: Djuka / Sergej Jakirović

"Gračan je konačno pao", uzvikuju sljedbenici predsjednika Davora Šukera koji je Gračana htio smijeniti nakon neuspjeha U 21 reprezentacije na Europskom prvenstvu ove godine i na njegovo mjesto postaviti Gorana Tomića trenera Lokomotive. Izvršni odbor otkazao je poslušnost predsjedniku Šukeru što je zaljuljalo kuću nogometa. Marijan Kustić pokušao je neposlušnost opravdati demokratičnošću saveza što je djelovalo poprilično neuvjerljivo, a onda se zaljuljala i njegova pozicija kada je Nacional pustio vijest da HDZ i premijer Plenković namjeravaju instalirati dr. Dragana Primorca za čelnog čovjeka saveza koji bi imao snage konačno smiriti nezadovoljstvo u Dalmaciji zbog sukoba Hajduka i kuće nogometa.

Nakon što je jučer u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se igrati 2021. god. mlada reprezentacije Hrvatske u Šibeniku poražena je od Škotske 2:1. Gračan je sinoć kasno ponudio ostavku izvršnom direktoru Marijanu Kustiću, koji ju je on i prihvatio.

Ovaj neugodni poraz na početku kvalifikacija velika je pljuska HNS-u i IO koji promptno moraju pronaći Gračanovog nasljednika. Hoće li izvršni odbor prihvatiti predloženog Gorana Tomića od strane Davora Šukera ili će se odlučiti za neko drugo rješenje u vidu Sergeja Jakirovića i Igora Bišćana koji se spominju kao ozbiljni kandidati u nogometnim kuloarima. Bišćan i Jakirović, mladi su treneri, imaju zapažene rezultate u klubovima koje vode i sigurno su kvalificirani za najvažnije izborničko mjesto pored onoga seniorske reprezentacije Hrvatske.

Pokušali smo ove špekulacije provjeriti kod visokopozicioniranog izvora u HNS-u, nismo dobili nikakve naznake tko su eventualni kandidati osim da je stav kuće nogometa da se u javnost s kandidatima neće izlaziti, a da će uskoro IO odbor odlučiti kome će povjeriti izborničku funkciji.